Поділитись:

Поляки приїжджають до України, аби "затаритись" алкоголем і солодощами

Понеділок, 02 жовтня 2017, 12:44

Багато продуктів у Польщі недоступні, тому доводиться їхати за ними за кордон. Українська ж продукція подобається полякам за свою невисоку ціну та винятковий смак.

Жителі сусідньої країни перетинають східний кордон тільки для того, щоб купити українські продукти. Вони не тільки дешеві, але і смачні, натуральні та корисні, - пише "Волинський монітор".

Деякі види продукції, наприклад, м'ясні вироби та солодощі, нагадують полякам часи Польської Народної Республіки. Раніше в польських магазинах ви могли легко купити вагове печиво, хлібний квас чи сало. Сьогодні на ці продукти рідко де в Польщі натрапиш.

Найчастіше поляки в Україні купують:

1. Алкоголь – горілка, настоянки, коньяки, пиво і вина завжди знаходяться в їхніх кошиках для покупок. Ці продукти дешеві та смачні. В Україні є також великий вибір алкогольних напоїв, які не є популярними в Польщі (наприклад, коньяки).

2. Цигарки – на їх покупку впливає, переважно, низька ціна.

3. Бензин – іноді це подорож до найближчої української заправки та назад. Майже вдвічі нижча ціна на паливо стимулює закуповувати сировину.

4. Солодощі – вони надзвичайно смачні. Поляки люблять українські цукерки, цукерки з начинкою праліне, цукерки в коробках, торти та печиво. Великий плюс – широкий вибір продуктів і можливість придбати їх на вагу.

5. Солоні закуски – в основному поляки купують приправлені сухарики, яких немає в Польщі. Це відмінна альтернатива чіпсам, крекерам або соломці.

6. Кава та чай – чорний листовий чай з України смакує краще, ніж польський. Великою популярністю відзначається також кава зі Львова.

7. Соняшникова продукція дуже популярна в Україні, але мало відома в Польщі. Найчастіше поляки купують смачну халву, козинаки та смажені зерна.

8. Хлібні вироби – Україна славиться смачним пшеничним і житнім хлібом. Поляки охоче його купують, щоб пригадати собі давні смаки.

9. Серед соусів найпопулярнішими є кетчуп, гірчиця, майонез і хрін.

10. Хлібний квас в Україні дешевий і дуже доступний. Поляки купують його літрами, тому що він чудово замінює інші газовані напої.

11. Риба та морепродукти – ікра, сушена риба та кальмари не відзначаються популярністю в Польщі. Тож кожен поціновувач морепродуктів закуповує в Україні добру порцію цих делікатесів.

12. Косметика – багато української продукції, на відміну від західної, базується на травах і натуральних інгредієнтах. Поляки охоче купують шампуні, мило, солі для ванн, лосьйони та гелі для душу.

13. Ліки – деякі медикаменти значно дешевші, ніж у Польщі. Це стосується, здебільшого, знеболювальних засобів, перев'язувальних матеріалів чи дієтичних добавок. Окрім того, в українських аптеках можна купити бальзами та настойки, яких не виробляють у Польщі.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
25 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
29 лютого 2024