Поділитись:

Сім_Сорок: держава "псіханула" і вирішилася не втручатися в економіку

Вівторок, 03 жовтня 2017, 07:40

Знаєте такий примітивний статус із соцмереж "відпусти – твоє до тебе і так прийде" (не дослівно, але суть зрозуміла). Так от, прочитали цей статус у Кабінеті міністрів і з липня "відпустили" ціни на продукти у вільне плавання.

"Плаває" собі ціна на хліб запашний, на м'ясо, сметанку, макарони і ще низку продуктів. А ми, українці, купуємо те, "що до нас прийшло". Молоко беремо в магазині не за 18 гривень, а акційне за 9,50 – дякувати Богу, що є таке. Так само і з іншими продуктами. Кажуть, що регулювання цін на 15 груп товарів було скасоване з метою зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси, а також для розвитку конкуренції й дебюрократизації (дерегулювання) у сфері ціноутворення.

Ви тільки "вчитейтеся" - усунення надмірного втручання держави в економічні процеси. Серйозно? Все настільки погано, що держава тепер не хоче втручатися в економпроцеси?! Чи до цього "відпускання цін" не було між виробниками конкуренції? Певно досить запитань, бо правдивих відповідей все одно не буде.

Хоча, ні, останнє – коли українцям "відпустять" зарплати? Може хоч тоді, до нас прийде наше…

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів