Поділитись:

Суд не задовольнив апеляцію луцького адвоката Сорокопуда

Вівторок, 03 жовтня 2017, 18:18

Апеляційний суд Волинської області не задовольнив скаргу адвоката Миколи Сорокопуда щодо скасування запобіжного заходу.

Судове засідання відбулося у вівторок, 3 жовтня, – повідомляє ВолиньPost.

Нагадаємо: у Луцьку під час одержання 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди затримали голову Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів Миколу Сорокопуда та ще одного адвоката.

До апеляційного суду Волинської області надійшло 2 скарги. Зокрема, прокуратура просила скасувати рішення Луцького міськрайонного суду та замість особистого зобов'язання призначити Миколі Сорокопуду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або замінити альтернативним – призначити заставу. Другу апеляційну скаргу подав сам адвокат, в якій просив суд взагалі не призначати ніякого запобіжного заходу.

"Я вважаю, що підозра необґрунтована та надумана, яка ґрунтується на припущеннях слідства. Час покаже", – зазначив Сорокопуд.

Прокурор зауважив, що у кримінальному провадженні обґрунтовано повідомлено про підозру. Також він зазначив, що до справи долучені протоколи огляду місця події, протоколи допиту свідка, протоколи ідентифікації предметів. До слова, прокурор розповів і про те, що у справі є матеріали оперативно-розшукових дій, але з метою збереження таємниці розголошувати інформацію не будуть.

"Крім того, наявні ризики є, які викладені в клопотанні. Сорокопуд є головою комісії, яка обізнана з діяльністю правоохоронних органів, тому може впливати на свідків", – додав прокурор.

Апеляційний суд вирішив залишити обидві скарги без задоволення.

Надрукувати
мітки:
коментарів