Поділитись:

Волинські працедавці спрямували на соцпотреби більше 2,5 мільярдів гривень

Середа, 04 жовтня 2017, 13:13

Волинські працедавці протягом дев'яти місяців 2017 року спрямували на соціальні потреби держави 2 мільярди 62 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таким чином, з Волині до держбюджету спрямовано на 20,9 % більше єдиного внеску від прогнозованих показників.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

"Така відповідальна позиція переважної частини страхувальників і підприємництва заслуговує на повагу, оскільки гарантує їх найманим працівникам належний соціальний захист та кошти на вирішення соціальних програм держави", – вважає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас в ГУ ДФС у Волинській області наголошують: уникаючи сплати єдиного внеску, працедавці не тільки порушують закон, а й позбавляють своїх найманих працівників соціального захисту, а в майбутньому – пенсійного забезпечення.

"Нехтуючи вимогою нараховувати і сплачувати єдиний внесок, окремі роботодавці та підприємці прирікають на проблеми з отриманням соціальної допомоги у разі втрати працездатності та пенсії своїх працівників, котрі досить часто багато років працюють у них та навіть не знають про те, що з їх зарплати не здійснюються належні відрахування. Тож просимо волинян бути уважними та не погоджуватися на роботу без офіційного працевлаштування", – звертає увагу Світлана Савчук.

Разом з тим, через окремих роботодавців, які боргують єдиний внесок, бюджет втрачає мільйони гривень. Тому в Головному управлінні ДФС у Волинській області просять господарюючих суб'єктів, які допустили формування боргу з єдиного внеску, сплатити своєчасно не перераховані суми єдиного внеску в бюджет.

З переліком підприємств та підприємців, які допустили заборгованість зі сплати єдиного внеску, можна ознайомитися в додатку-вкладенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 НАЙБІЛЬШИХ ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ НА ВОЛИНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 лютого 2024
21 жовтня 2023
06 вересня 2023
22 серпня 2022
27 травня 2022
16 квітня 2022
26 січня 2022
28 листопада 2021
01 вересня 2021
09 червня 2021