Поділитись:

В Україні найбільшу суму "теплих кредитів" залучили волинські ОСББ

Середа, 04 жовтня 2017, 12:50

Інтерес до енергоощадності росте непомірними темпами. Це прослідковується ще з початку дії Урядової програми підтримки ОСББ на утеплення навесні 2015 року.

За неповний 2015 рік близько 200 ОСББ та ЖБК взяли більше 16 млн грн. "теплих кредитів". У 2016 році кількість ОСББ-учасників зросла вже вдвічі, а суми коштів – майже у 4 рази. Так, понад 400 ОСББ залучили 61 млн грн. на енергоефективні заходи, - йдеться на сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

2017 рік став рекордним. Близько 600 ОСББ отримали в банках вдвічі більше коштів, ніж минулого року, а саме - 128 млн гривень.

За статистикою, найбільший попит на утеплення багатоповерхівок спостерігається у таких областях: Запорізькій, Рівненській та Дніпропетровській. У цих регіонах більше 120 кредитів видано ОСББ та ЖБК. Водночас, найбільшу суму "теплих кредитів" - 37 млн грн. - залучено ОСББ Волинської області.

"ОСББ – це представники тієї категорії населення, яким ще два роки тому потрібно було роз'яснювати всі переваги участі у програмі, запевняти у справжності відшкодування. Сьогодні ми бачимо, як мешканці багатоповерхівок усвідомлюють необхідність об'єднуватися в ОСББ та спільно дбати про свій будинок та комфорт", - прокоментував Голова Держенергоефективності С. Савчук.

Як пояснив Голова Агентства, для ОСББ та ЖБК передбачається найбільша сума державної допомоги на енергоефективні заходи - від 40% до 70% суми "теплого кредиту". З місцевих бюджетів можна отримати додаткову компенсацію відсоткової ставки чи суми кредиту.

Як показує практика, участь у державній та місцевій програмах підтримки – можливість заощадити половину і більше витрат на різні енергоефективні заходи.

Надрукувати
мітки:
коментарів