Поділитись:

На Волині формують підрозділи тероборони

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:21
На Волині формують підрозділи тероборони

У Волинській області готують нову програму територіальної оборони на п'ять років. На її реалізацію планується залучити 42 мільйони гривень.

Обласний військовий комісар Роман Кулик під час оперативної наради у голови Волинської ОДА 22 лютого зауважив, що уже другий рік поспіль триває агресія проти України і волинська громада бере активну участь у заходах, яка зміцнює обороноздатність країни, – повідомляє Волинська правда.

Раніше на Волині була прийнята програма щодо матеріального забезпечення військових частин, заходів мобілізації та будівництва фортифікаційних споруд. Дана програма, зауважує Кулик, стала першою і єдиною в Україні та показала приклад для інших регіонів держави. Враховуючи досвід реалізації програми, нині уже є напрацьований новий проект програми на 2016-2020 роки.

За словами Романа Кулика, основними завданнями програми є забезпечення діяльності підрозділів територіальної оборони, підготовка місць для зберігання бойових засобів, проведення заходів забезпечення контрактної служби та мобілізації, матеріальне забезпечення заходів тероборони тощо. Так, на реалізацію програми планується залучити 42 мільйони гривень.

Варто зазначити, що згідно з програмою, на Волині формуються підрозділи тероборони кількістю 16 тисяч чоловік. Такі підрозділи здійснюватимуть охорону кордону, військових складів, нестимуть службу на блокпостах та інше.

Загалом програма складається із трьох розділів. Усі вони передбачають проведення навчальних військових занять, створення обласного центру підготовки керівного складу підрозділів тероборони, забезпечення функціонування військового обліку, підтримання систем зв`язку та оповіщення, мобілізація людських ресурсів та техніки.

Окрім того, програма передбачає комплектування військовослужбовців-контрактників, безкоштовну доставку їх до навчальних центрів, а також резервування за ними земельних ділянок. Щодо останнього, то це нововведення в Україні, подібних заходів у жодній області поки здійснено не було.

Надрукувати
мітки:
коментарів