Поділитись:

Саакашвілі, Луцьк та "кокс"

Субота, 07 жовтня 2017, 07:40

"Давно говорили, що Ед Маскі сидить на чомусь "важкому", проте ніхто не знав на чому саме. Нещодавно почали ширитися чутки, що до кандидата прилітав дивний бразильський лікар і все стало зрозуміло. Поведінка Маскі під час виступів, нагадувала поведінку людини, яка "сидить" на екзотичному психоделіку ібогаіні. Це були дуже хороші чутки. Чутки, які підхопили та розкрутили всі видання. Чутки, які "запустив" я", – Хантер Томпсон, "Страх та відраза передвиборчої гонки 1972 року".

У 1971 році, публікація гонзо-журналіста Хантера Томпсона, уривок з якої ви тільки-що прочитали, фактично поставила хрест на передвиборчій кампанії Еда Маскі, який боровся за право стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії. Аналіз, який провів Хантер розвиваючи своє припущення, вийшов настільки правдоподібним та аргументованим, що більшість американців вирішили, що це і справді так. Кількома сторінками тексту, багато в чому висмоктаного з пальця, журналіст знищив кар'єру рейтингового політика.

Немало пишуть та говорять про політиків-наркоманів і в сучасній Україні. Звісно, це досить нікчемно б'є по рейтингах та наврядчи наносить суттєвої шкоди їхньому іміджу. Доказів зазвичай нема, як і реалістичного та переконливого аналізу, який би дозволив зробити більш-менш категоричні висновки.

У четвер, 5 жовтня, до Луцька завітав Михайло Саакашвілі. Екс-президента Грузії неодноразово звинувачували у любові до кокаїну. Аргументами ставали різноманітні стереотипні рухи, міміка та елементи поведінки, притаманні людині, яка перебуває під дією психотропних речовин. В підсилення цих звинувачень випускалися різноматні кліпи, які висміювали політика та його недоведену залежність.

Особисто мені абсолютно байдуже, чи бавиться Михайло Ніколозович з якимись речовинами. Звісно, я можу обгрунтувати звинувачення, що це насправді так. Після цього, я з легкістю спростую всі свої ж докази. Виникає питання: якого біса я взагалі морочу вам голову? Відповідь дуже проста. Мій суб'єктивний репортаж про зустріч Саакашвілі з лучанами викликав хвилю обурення, звинувачень та навіть образ у мій бік зі сторони прихильників колишнього президента. Будь-яка притомна та незаангажована людина, прочитавши той матеріал, відразу зрозуміє, що весь негатив, вилитий на мене – повністю безглуздий.

Коментарі про те, що це була "заказуха", а я "порохобот" та взагалі "нікчема", лише повеселили мою іронічну натуру. Насправді мені байдуже, шановні хейтери. Але, дивний настрій заволодів мною сьогодні зранку і я вирішив трішки полоскотати ваші нерви.

Гадаю, що мені не вдалося цього зробити. Я не вважаю Саакашвілі наркоманом. А якщо він таким і є, то це питання для мене не буде актуальним, до того часу, поки у нього не почнеться приступ психозу чи параноїдального жаху. Подібні речі, м'яко кажучи, не особливо сприяють веденню якісної та ефективної політичної діяльності.

Кляті дедлайни несамовито дихають мені у спину, збивають з думки та не дають змоги підготувати гідну для вас кінцівку. Але таке життя і вам потрібно з цим змиритися.)

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією

 

Надрукувати
мітки:
коментарів