Поділитись:

Бюджетники Волині за енергію можуть платити на 20% менше

Субота, 07 жовтня 2017, 18:27
Бюджетники Волині за енергію можуть платити на 20% менше

Голова Агентства держенергоефективності Сергій Савчук під час семінару у Луцьку наголосив, що у бюджетних закладах завдяки енергоменеджменту можна зменшити енергоспоживання у бюджетних закладах до 20% і без капіталовкладень. Про це повідомили в прес-службі Агентства.

"Витрати енергоресурсів на опалення бюджетних установ в Україні у 2-3 рази вищі, ніж у країнах ЄС на ці ж потреби. Через неекономне енергоспоживання бюджет України щороку втрачає чималі кошти, які можна було б залучити на інші важливі проекти для підвищення енергоефективності та соціально-економічного добробуту. В першу чергу в установах бюджетної сфери необхідно провести енергомоніторинг. Наприклад, в Києві вдалося заощадити більш як 1 млрд грн за 3 роки дії енергомоніторингу", – зауважив Савчук.

На Волині у 2016 році в області прийнято положення про енергоменеджмент та запроваджено енергомоніторинг на таких обласних об'єктах комунальної власності: школи-інтернати, будинки культури, музеї, театр, інститут післядипломної освіти тощо.

У Луцьк у 2011 році прийнято концепцію впровадження системи енергоменеджменту. На сьогодні здійснюється енергомоніторинг майже всіх бюджетних установ міста. За оцінкою експертів, загальна економія бюджетних коштів з початку реалізації енергомоніторингу склала понад 10 млн грн. Це становить в середньому 15% економії витрат на теплоносії.

Також енергомоніторинг ведеться у 81 бюджетній установі Нововолинська.

Надрукувати
мітки:
коментарів