Поділитись:

Microsoft підказує лазівки хакерам

Неділя, 08 жовтня 2017, 21:30

Microsoft практично залишає підказки для хакерів виправляючи помилки тільки в Windows 10 і залишаючи без уваги подібні уразливості в Windows 7. Так вважає один із дослідників Google Project Zero.

Про це пише "Радіо Максимум".

Зловмисники можуть використовувати принцип бінарної диференціації, щоб виявити виправлення в новій операційній системі і знайти слабкі місця в попередній версії. Він застосовується до Windows 7, Windows 8 і Windows 10, оскільки всі підтримувані версії операційної системи використовують один вихідний код, але містять різні поліпшення і виправлення.

Можливість застосування бінарних відмінностей є найбільшою загрозою для безпеки Windows 7, яка встановлена ​​у половини користувачів операційних систем Microsoft. Зловмисникам відомо, що корпорація Microsoft піклується про захист та способи усунення суттєвих помилок тільки для новітніх версій ОС.

Випускаючи патчі для Windows 10, Microsoft не тільки дає користувачам попередніх версій помилкове відчуття безпеки, але і вказує хакерам напрямки для майбутніх атак.

Надрукувати
мітки:
коментарів