Поділитись:

Через невиплату зарплат на "Ягодині" страйкують волинські шахтарі

Понеділок, 09 жовтня 2017, 12:21

Трудові колективи ДП "Волиньвугілля", як і попереджали, розпочали акцію протесту на міжнародному митному переході Ягодин.

Про це повідомляють на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Перед цим гірники шахт "Бужанська" і №9 "Нововолинська" упродовж майже тижня відмовлялися спускатися під землю, вимагаючи погасити заборгованість із заробітної плати.

"Гірники "Волиньвугілля" сьогодні зранку розпочнуть пікетування в Ягодині, - написав на своїй сторінці у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. - Причина банальна – невиплата заробітної плати та пограбування шахт зусиллями "смотрящих". Під тиском шахтарів, які страйкували впродовж попереднього тижня, керівництво Міністерства енергетики і вугільної промисловості спромоглося виплатити заробітну виплату лише за липень, і то лише підземним категоріям працівників! А працівникам непромислової групи за липень взагалі не виплачено в повному обсязі!"

Варто зазначити, що на шахті "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля" залишилися під землею більш як 40 гірників із чотирьох дільниць - видобувних № 5 та 6, прохідницьного та конвеєрного.

"Вимоги зрозумілі, - написав на своїй сторінці у Facebook Михайло Волинець. - По об'єднанню за серпень виплачено лише 5%! А вже необхідно платити за вересень. На шахті "Капітальна" за серпень виплачено 10% місячного фонду, а місячна зарплата складає 32 млн грн. Варто звернути увагу, що у дев'яностих роках, так само нахабно не платили людям зарплату. Тоді це об'єднання було центром страйкового руху в Україні".

Надрукувати
мітки:
коментарів