Поділитись:

Наслідки діяльності Ковельського ветсанзаводу ліквідують до кінця року

Вівторок, 10 жовтня 2017, 13:32
Наслідки діяльності Ковельського ветсанзаводу ліквідують до кінця року

У Ковелі тривають роботи щодо подолання наслідків діяльності Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод".

Про це говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зі слів Ковельського міського голови Олега Кіндера, визначено 3 об'єкти капітального ремонту та будівництва водогонів, де наразі активно тривають роботи: виготовлена проектно-кошторисна документація, проведена експертиза, є всі дозволи для початку робіт. Оперативно перераховуються кошти за жовтень та вже оплачено окремі заходи програми запобігання виникнення надзвичайної ситуації регіонального рівня. У той же час, здійснюється придбання матеріалів для будівництва водогонів у місті Ковелі. Аби завершити всі роботи вчасно, підрядники працюють навіть у суботу.

"Впевнений, що кошти будуть освоєні на 100 %. Але в наступному році потрібно буде говорити про дофінансування, адже не всі вулиці потрапили до першочергового переліку запланованих робіт", – зазначив Олег Кіндер.

Окрім того, триває капітальний ремонт залізобетонних резервуарів для зберігання неперероблених решток тваринного походження. Вже готові для експлуатації 4 ємкості, стосовно інших трьох – завершено підготовчі роботи. До кінця тижня, за умови сприятливих погодних умов, все буде готове. Залишиться лише встановити дах.

Що ж стосується капітального ремонту під'їздної дороги та благоустрою території, де розміщені резервуари, то тут ситуація дещо складніша. Загальна вартість робіт – 1 млн 481 тис. грн. Коштів достатньо, але необхідно 16 тис. кубів ґрунту, аби завершити всі роботи.

Над цим питанням члени комісії ще працюватимуть, але, як зазначив начальник Управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук, захоронення тваринних решток в ємкості – завдання № 1.

"Та частина роботи, яка потребувала узгодження на державному рівні та виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення експертизи, вже здійснена. Наразі ж – активна фаза робіт з подолання наслідків надзвичайної ситуації, що виникла у місті Ковелі. Рекомендую головним розпорядникам коштів прискорити термін освоєння коштів, аби вже у поточному році завершити виконання всіх семи пунктів плану заходів програми запобігання виникнення надзвичайної ситуації регіонального характеру", – наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук.

Надрукувати
мітки:
коментарів