Поділитись:

Успішні жінки в Луцьку ділилися секретами створення бізнесу

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:18
Успішні жінки в Луцьку ділилися секретами створення бізнесу

Марина ТкачоваМарина Ткачова
Автор фото:Богдана Стельмах

Власниця кав'ярні та співзасновниця луцького антикафе поділилися секретами створення власного бізнесу.

Також жінки розповіли, як втриматися "на плаву", коли є перешкоди на шляху до мрії, – інформує видання Четверта влада.

Зустріч відбулася 20 лютого у бібліотеці імені Олени Пчілки в Луцьку в рамках проекту Жіночого клубу.

Ініціаторка створення антикафе в Луцьку "Innerspace" Марина Ткачова розповіла, що для старту в бізнесі необхідно обдумати все до найменших дрібниць. Тоді не буде неприємних несподіванок.

Марина Ткачова – переселенка з Луганська, яка зараз живе в Луцьку. Через події на Сході України вона разом з чоловіком та дітьми була змушена покинути домівку. Це вже другий бізнес родини. В Луганську був клуб розвитку для дітей, який довелось закрити через переїзд.

Марина Ткачова прагнула відкрити заклад у Луцьку, який не був би схожим на інші. Основна мета - щоб у приміщенні було комфортно та затишно працювати і відпочивати. Жінка подумки уявляла, які мають бути в антикафе дизайнерські речі, крісла, елементи інтер'єру. І поступово мрія стала реалізовуватись.

Разом з чоловіком Кирилом вирішили, що для старту в бізнесі час настав. Свої заощадження вклали у відкриття та розвиток вільного простору "Innerspace", що знаходиться на вулиці Паркова, 5.

Innerspace.Innerspace.

Особливість закладу в тому, що кожен охочий може прийти зі своєю їжею та напоями, але заплатити за час перебування у приміщенні. У залах є wi-fi та спеціальна система рахування часу.

"Ми пропонуємо, що ви можете нічого не замовляти, а просто спілкуватися. Чай і печиво в нас є. І це вже безкоштовно, якщо ви прийшли до нас, взяли картку і зареєструвалися", – говорить Марина Ткачова.

А якщо клієнти купують каву чи чай, то тоді вже не платять за час перебування.

Жінка разом з чоловіком бувала у інших містах України. Вони побачили, що там антикафе досить популярні.

Чоловік Марини Ткачової проводить кожної середи в "Innerspace" уроки каліграфії. Також у антикафе є крамниця, де можна знайти і придбати оригінальні дизайнерські українські речі.

Жінка вважає, що потрібно завжди контролювати процес в бізнесі і не боятись братись за будь-яку роботу.

Все починалось з малярних робіт. Допомагали в цьому художники.

"Чорної роботи не треба цуратись, якщо ви йдете до своєї мрії", - вважає вона.

Жінка розповіла, що для відкриття закладу важливу роль грає місце розташування. Ідеальний варіант, коли заклад у центрі міста. Щоправда оренда площі зазвичай дорожча. Тому спочатку виникали труднощі з пошуком приміщення.

Рекламують антикафе поки в соцмережі Facebook, через знайомих і друзів.

Марина Ткачова насамкінець додала: "Якщо хочете втримати клієнта, робіть те, що вам подобається".

Жанна ЧигринюкЖанна Чигринюк
Автор фото:Богдана Стельмах

Власниця кав`ярні "Золотий дукат" у Луцьку Жанна Чигринюк пройшла чимало випробувань, щоб стати успішною бізнес-леді. Жінка мала велику мрію відкрити кав'ярню.

Раніше вона була топ-менеджером з продажу автомобілів. Проте прагнула завжди створити власну справу. Тому довелось дізнаватись якомога більше про бізнес.

Жанна Чигринюк радить скласти список мрій. І також записати, що для цього потрібно зробити. Якщо є ціль та бажання, можна досягнути великих успіхів. Головне – не переставати вчитись новому у будь-якому віці.

Також вона розповіла, що раніше стикалась на роботі з директором, який гендерно дискримінував жінок. Він вважав, що керівні посади не для них. Як бачимо, стереотипні думки про правила трьох "K" (Kinder, Küche, Kirche) і досі існують.

Пані Жанна наголошує, що в роботі головне, як працівник виконує свою роботу, а не якої статі. Тому завжди потрібно дивитись на вміння, а не дівчина це чи хлопець.

Жанна Чигринюк зазначила, що деякі жінки значно емоційніші за чоловіків. Тому часто траплялося, що найважливіші рішення вона приймала на наступний день. Бо емоції часто заважають знайти правильний вихід з ситуації.

Ключове правило у її кафе – якість продуктів та чистота на кухні. Жінка зазначає, що у кафе різноманітний асортимент кави та чаїв. Тістечка у закладі готують самі. Тому жінка знає, які інгредієнти там і впевнена у якості.

Власниця кав'ярні також розповіла про своє життєве правило. Жанна Чигринюк вважає, що не можна бажати зла іншому. Бувають різні ситуації, але свою енергію не варто витрачати, щоб заподіяти іншим шкоду.

Як бачимо, мрії стають поштовхом до активних дій. А щоб все реалізовувалось, треба наполегливо працювати та бути вимогливими до себе та оточуючих.

До слова, організацією проекту займалися ВОГО "Волинський прес-клуб" і ВОГО "Гендерний центр" за підтримки "Українського жіночого фонду".

Надрукувати
мітки:
коментарів