Поділитись:

"Луцьктепло" перерахувало вартість опалення

Понеділок, 22 лютого 2016, 16:39

На виконання вимог Постанови КМУ "Луцьктепло" здійснило перерахунок вартості послуги з централізованого опалення у грудні 2015 року та січні 2016 року.

На розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення для населення впливає значення коефіцієнта, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, використаних під час розрахунку діючого тарифу, – повідомили у відділі збуту підприємства.

Зважаючи на значення коефіцієнта, розмір плати за послугу з централізованого опалення для населення (без засобів обліку теплової енергії) щомісяця буде різним.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Постановою Кабінету Міністрів України № 1037 від 30.10.2015 "Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря", яка набрала чинності з 19 грудня 2015 року, визначено, що розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії визначається з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря у розрахунковому місяці.

На виконання вимог Постанови КМУ, ДКП "Луцьктепло" здійснило перерахунок вартості послуги з централізованого опалення у грудні 2015 року та січні 2016 року. На розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення для населення впливає значення коефіцієнта, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, використаних під час розрахунку діючого тарифу. Зважаючи на значення коефіцієнта, розмір плати за послугу з централізованого опалення для населення (без засобів обліку теплової енергії) щомісяця буде різним.

Середня фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому місяці визначається як середньозважений показник на підставі офіційних даних Волинського обласного центра з гідрометеорології.

Тариф на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії, який затверджений постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №1171 від 31.03.2015 року складає 15,54 гривні за метр квадратний у місяць впродовж опалювального сезону. При цьому розрахований розмір щомісячної плати за метр квадратний може бути як більшим, так і меншим від затвердженого НКРЕКП тарифу на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без засобів обліку теплової енергії.

У грудні 2015 року зняли нарахування в розмірі 1.32 гривні за метр квадратний у місяць, відповідно вартість склала 14,22 гривні за метр квадратний у місяць (фактична середньодобова температура зовнішнього повітря склала (+2,93 С), що вище від середньодобової розрахункової температури зовнішнього повітря грудня, врахованої в тарифі - (- 1,05 С).

У січні 2016 року споживачам донараховано 1,26 грн за кв. метр у місяць, відповідно вартість склала 16,80 грн за кв. метр у місяць (фактична середньодобова температура зовнішнього повітря склала (-4,25 С), що нижче від середньодобової розрахункової температури зовнішнього повітря січня, врахованої в тарифі - (-2,58 С).

Надрукувати
мітки:
коментарів