Поділитись:

У трьох громадах Волині ТВК відмовила в реєстрації 22 кандидатам

Середа, 11 жовтня 2017, 12:52

На Волині Любешівська, Колківська та Дубечненська територіальні виборчі комісії з різних причин відмовили у реєстрації 22 кандидатам. Відмови здебільшого аргументували відсутністю документів для реєстрації, передбачених Законом України "Про місцеві вибори".

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Любешівська селищна виборча комісія відмовила у реєстрації 16 кандидатам у депутати та кандидату на посаду Любешівського селищного голови, висунутим політичною партією "Розумна сила". Відповідну постанову було прийнято під час засідання ТВК 5 жовтня 2017 р.

"У відповідності до частини третьої статті 35, пункту другого частини першої статті 46 Закону України "Про місцеві вибори", відмовити в реєстрації кандидатам в депутати від Любешівської районної організації Політичної партії "Розумна сила" в одномандатних виборчих округах з виборів депутатів Любешівської селищної ради на перших виборах депутатів Любешівської селищної ради та Любешівського селищного голови Любешівського району Волинської області 29 жовтня 2017 року",– йдеться у документі.

Тобто підставами для відмови стало недотримання вимог частини 3 статті 35 Закону України "Про місцеві вибори", у якій йдеться про те, що місцева організація партії може висувати кандидатів на місцевих виборах за умови, що відповідна місцева організація партії зареєстрована в установленому законом порядку, з урахуванням обмежень частини другої статті 12 цього Закону; а також відсутність передбачених цим Законом документів для реєстрації особи кандидатом, про що зазначено у пункті 2 частини 1 статті 46 Закону України "Про місцеві вибори".

Згідно з постановою, окрім кандидата на посаду селищного голови, Любешівська ТВК відмовила у реєстрації таким кандидатам у депутати в одномандатних виборчих округах: Анатолію Котику, Андрію Кузьменку, Станіславу Мельнику, Роману Власюку, Івану Бондарчуку, Тетяні Клямар, Оксані Сидорчук, Юрію Василюку, Юрію Будьку, Антону Оласюку, Ростиславу Солосі, Тетяні Мусірівській, Олексію Поліщуку, Миколі Божку, Віктору Матюку та Світлані Струк.

Крім того, Любешівська селищна виборча комісія не зареєструвала кандидатом-самовисуванем на посаду Любешівського селищного голови ОТГ Олексія Приходька через відсутність передбачених Законом документів для реєстрації його кандидатом.

З цієї ж причини Колківська селищна виборча комісія відмовила у реєстрації трьом кандидатам у депутати до Колківської селищної ради об'єднаної територіальної громади – Богдану Гапонюку, Олександру Оксенюку та Андрію Михальчуку, висунутим Маневицькою районною партійною організацією ВО "Свобода". Постанову про відмову у реєстрації цим кандидатам ТВК прийняла на своєму засіданні 5 жовтня 2017 р.

Кандидатці-самовисуванці Олені Дмитрук, яка хотіла балотуватися на посаду депутата місцевої ради ОТГ, відмовила у реєстрації Дубечненська сільська виборча комісія. Причина – у пакеті документів для реєстрації кандидатки відсутні копії документа, що посвідчує особу (паспорта).

Згідно з частиною 2 статті 46 Закону України "Про місцеві вибори" територіальна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости в разі відсутності передбачених цим Законом документів для реєстрації особи кандидатом.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
19:07
21 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024
25 лютого 2024
14 лютого 2024
29 січня 2024
20 січня 2024
17 грудня 2023