Поділитись:

Конкуренція на виборах підтверджує вагомість тергромад, – Малиновський

Четвер, 12 жовтня 2017, 10:46
Конкуренція на виборах підтверджує вагомість тергромад, – Малиновський

На Волині завершився процес висування кандидатів на посади голів і депутатів об'єднаних територіальних громад для участі у наймасштабніших для області виборах.

Оцінивши результати, консультант із правових питань Асоціації міст України Валентин Малиновський зауважив, що боротьба буде запекла. Річ у тім, що за один депутатський мандат у середньому "воюватиме" майже п'ять кандидатів у депутати, а за портфелі голів ОТГ – 3,5 особи.

Найсерйозніше мірятимуться силою кандидати в депутати у прикордонній Любомльській ОТГ, де на один мандат претендує понад 10 осіб, а в Любешівській – найбільша конкуренція серед охочих очолити громаду, там їх аж вісім. Приємний той факт, що серед тих, хто хоче в майбутньому керувати об'єднаними територіальними громадами 52 самовисуванці, а це більшість.

"Завершився процес висунення кандидатів на посади голів і депутатів ОТГ на перших виборах 29 жовтня.За 19 портфелів голів ОТГ змагатимуться 68 претендентів, а в середньому по 3,5 на один. Найбільше, у Любешівській ОТГ – 8, а найменше – Оваднівській та Зарічанській по одному претенденту на посаду голови. 422 депутатські мандати виборюватимуть 2084 кандидати або 4,9 претендента на один мандат. Найбільше – у Любомльській ОТГ – 10,1, найменше – у Сераховичівській ОТГ – 2,9.

Щодо партій, то у виборах беруть участь 14. Найбільшу кількість кандидатів у депутати висунули "УКРОП" – 376 і ВО "Батьківщина" – 298. На посаду голів ОТГ – переважна більшість претендентів самовисуванці, зокрема 52. Ось така серйозна конкуренція, що з кожними виборами зростає, підтверджуючи вагомість ОТГ у місцевому самоврядуванні!" – переконаний консультант АМУ.

Надрукувати
мітки:
коментарів