Поділитись:

Суд змушує НАБУ відкрити справу на Гонтареву

Субота, 14 жовтня 2017, 16:16
Суд змушує НАБУ відкрити справу на Гонтареву

Відкрити кримінальне провадження щодо голови НБУ Валерії Гонтаревої та власника банку "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро.

Про це свідчить рішення Солом'янського райсуду Києва від 5 жовтня, - пише "Кореспондент".

Відповідно до документа, певна фізична особа подала позов зі скаргою на бездіяльність НАБУ. Зокрема, позивач повідомив суду, що в кінці серпня відправив до НАБУ листа, в якому заявляв про вчинення кримінальних правопорушень зазначеними особами в процесі виведення банку "Фінанси та кредит" з ринку.

Однак, стверджує позивач, кримінальну справу досі не відкрито. Розглянувши аргументи позивача, суд ухвалив скаргу задовольнити та зобов'язати НАБУ почати кримінальне провадження.

"Згідно з ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша посадова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов'язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова в прийнятті та реєстрації заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається", - йдеться в постанові суду.

Надрукувати
мітки:
коментарів