Поділитись:

Польща хоче партнерства з Україною, попри історичні конфлікти

Вівторок, 17 жовтня 2017, 18:48

Попри ряд складних проблем у двосторонніх взаєминах, зокрема розбіжності щодо історичних питань, Варшава розглядає Київ як партнера.

Про це ідеться у статті міністра закордонних справ Польщі Вітольда Ващиковського, – пише Європейська правда.

Ващиковський відзначив, що є чимало сфер, в яких Україна та Польща знаходять взаєморозуміння, однак часто предметом двосторонніх переговорів стають складні історичні питання.

Серед таких питань він перечислив Волинську трагедію, яку назвав "геноцидом" ОУН-УПА проти поляків на Волині, захоронення останків жертв конфлітку і функціонування католицької громади в Україні.

"Крім цих давніх проблем є нові, такі як заборона на в'їзд на територію України польським соціальним працівникам і вченим, які критикують історичну політику Києва. Чи такі як недостатнє залучення відповідних українських служб для захисту польських дипломатичних місій, які є об'єктом нападів з використанням вибухових речовин і бойових засобів", – пише Ващиковський.

"Ще раз хочу підкреслити: Варшава розглядає Київ як партнера, з яким можна поділитися успіхами, вигодами і обов'язками. Тільки при такому рівноправному партнерстві буде створено реальний союз", – відзначив глава польської дипломатії.

Надрукувати
мітки:
коментарів