Поділитись:

Влада Володимира-Волинського сумнівається, чи треба перейменовувати місто

Вівторок, 23 лютого 2016, 17:29

Більше 150 чоловік підтримало електронну петицію про перейменування Володимира-Волинського у Володимир, що означає обов'язковість її розгляду місцевою владою.

Нюанси процесу перейменування міста обговорили на брифінгу в заступника міського голови Володимира-Волинського Ярослава Матвійчука, – повідомляє видання Буг.

Зі слів Матвійчука, міськвиконком вивчатиме бюджетну складову питання, оскільки електронна петиція набрала чинності.

У місті проживає більше 25 тисяч чоловік. А тому, вважають в міськраді, необхідно проаналізувати думки всіх громадян, перш ніж робити такий крок.

Окрім того, влада прогнозує, що бюджет цього заходу сягне мільйонів гривень.

"За даними податкової адміністрації, 106 суб'єктів підприємницької діяльності змушені будуть змінити свої статутні документи. Окрім того, місту не дешево обійдеться заміна дорожніх знаків. А ще є монументальні знаки на в'їзді із Луцька та Нововолинська. Тут вже не мовиться про зміну паспортів та документації пересічних мешканців", – розповів пан Матвійчук.

У 1998 році, згадують в міськраді, було проведено референдум серед мешканців Володимира-Волинського щодо перейменування міста у Володимир. Тоді з 21 тисячі 287 мешканців "за" перейменування проголосувало 8 тисяч 660 чоловік, "проти" – 11 тисяч 665 осіб.

Окрім цього, наразі виведений із юридичної дії закон України від 1991 року "Про всеукраїнський та місцеві референдуми". У новій редакції він прийнятий лише як акт, що врегульовує державні волевиявлення. Місцеві голосування не мають законної врегульованості. Тому, аби дізнатися думку більшості мешканців Володимира-Волинського потрібен час, – зазначає влада Володимира-Волинського.

Міська рада піддає сумніву доцільність оформлення нової назви "Володимир", яке, за підрахунками фінансистів, "витягне" з місцевого бюджету "у скрутний економічний час" мільйони гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів