Поділитись:

"Україна Speaking": волинських вчителів перекваліфікують в "агентів 007"

Середа, 24 лютого 2016, 10:30

За підтримки Британської Ради в Україні та громадської організації GoGlobal 21 лютого на Волині стартувала навчальна програма проекту "Вчителі англійської мови – агенти змін".

Основна її мета – високий рівень володіння іноземною мовою волинських вчителів, які передадуть знання своїм учням, – повідомили у відділі інформаційної політики Волинської ОДА.

Відтак, 19 із 60 вчителів англійської мови з Волинської області, які подали свої анкети для участі у програмі та були відібрані за критеріями Британської Ради, завітали 21 лютого 2016 року на урочисте відкриття програми до приміщення Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Привітати педагогів зі стартом прибули представник громадської ініціативи GoGlobal із Києва Олена Філіпова, в.о. начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна та ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Петро Олешко.

Кожен із запрошених гостей у виступах підкреслив, наскільки важливо сприяти популяризації вивчення іноземних мов в Україні, а також висловив щирі побажання так званим волинським "агентам 007". Далі ж вчителі англійської поділилися своїми очікуваннями від програми.

Зауважимо, що цього ж дня волинські учасники проекту приступили до навчання, котре триватиме впродовж тижня. За цей час визначать найкращих кандидатів для участі в тренінгу для тренерів, що відбудеться у серпні 2016 року.

З вересня до грудня 2016 року благодійний Фонд Петра Порошенка надаватиме щомісячну фінансову підтримку у розмірі 2000 гривень тим педагогам, які пройдуть тренінги із вдосконалення професійної майстерності вчителя та тренера, отримають відповідний сертифікат і працюватимуть над наданням методичної допомоги щонайменше двадцяти іншим учителям англійської мови у своєму регіоні.

Як відомо, програма реалізовується у зв'язку з проголошенням 2016 року Президентом України роком англійської мови в Україні та проведення національної кампанії "Україна Speaking".

Надрукувати
мітки:
коментарів