Поділитись:

Волинські правоохоронці викрили чорну схему імпорту покриття для підлоги

Середа, 25 жовтня 2017, 10:55
Волинські правоохоронці викрили чорну схему імпорту покриття для підлоги

Правоохоронці ліквідували "Центр мінімізації митних платежів".

Він діяв з ініціативи організованої групи осіб та київських підприємців, які ухилялися від сплати митних платежів. А це призвело до заниження сум податків підприємствами-вигоданабувачами, зареєстрованим в різних регіонах України, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Посадові особи одного з київських підприємств упродовж 2017 року систематично здійснювали імпорт покриття для підлоги, комплектуючих та інших матеріалів, використовуючи реквізити компанії-нерезидента з Великої Британії, діяльність якої припинено ще в 2016 року. Під час митного оформлення використовувалися документи, що містили недостовірні відомості про вартість товарів, в результаті чого занижувалася їх фактична та митна вартість. Імпортовані товари
реалізовувалися підприємцям України за заниженими цінами, зокрема за не обліковану готівку.

За місцями фактичного зберігання документів та імпортованих товарів проведено 4 обшуки, за результатами яких вилучено близько 150 тонн товарно-матеріальних цінностей, а саме покриття для підлоги та комплектуючі європейського виробництва, орієнтовною вартістю понад 10 мільйонів гривень.

Крім того, вилучено комп'ютерну техніку, чорнову бухгалтерію, інвойси з печатками нерезидентів, виготовлених на комп'ютерній техніці, товарно-супровідні документи, документи пов'язані з реалізацією імпортованих товарів за готівку, печатки та штампи підприємства, банківські картки, незаповнені квитанції та бланки, не обліковані готівкові кошти в сумі 94,6 тисячі гривень, що мають стосунок до кримінального провадження як доказова база злочинної діяльності фігурантів.

На підставі ухвали Луцького міськрайонного суду на всі вилучені товари та цінності накладено арешт. Слідство триває.

Надрукувати
мітки:
коментарів
31 березня 2024
25 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
04 лютого 2024
01 лютого 2024