Поділитись:

Стало відомо, чому збільшились черги на "Ягодині"

Середа, 25 жовтня 2017, 11:45
Стало відомо, чому збільшились черги на

Починаючи з понеділка, в пункті пропуску "Ягодин" збільшилась кількість транспортних засобів на виїзд до Польщі. Головною причиною заторів стало проведення польськими митниками більш ретельного огляду із застосуванням рентген-скануючої системи "Rapickan" автобусів та речей громадян України, які прямують на в'їзд до Республіки Польща.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонсужби.

Працівники митної служби Польщі в пункті пропуску "Дорогуськ" розпочали проведення ретельного огляду і легкових транспортних засобів та речей громадян, які прямують на в'їзд до Республіки Польща, у зв'язку з чим оформлення транспортних засобів буде здійснюватися повільніше.

Від польської сторони стало відомо, що поглиблений огляд автобусів буде здійснюватися постійно, а огляд легкових автомобілів – лише під час проведення митними органами Польщі спеціальних заходів (дата та час проведення заходів будуть раптовими).

Усі ці заходи, які проводить суміжна сторона, можуть призводити до накопичення транспорту на виїзд із України перед пунктом "Ягодин" та збільшити час перетину кордону.

Наразі керівництво Луцького прикордонного загону створило ситуативну групу, яка відстежує ситуацію та інформує учасників міжнародного руху і перевізників про ритмічність роботи пунктів пропуску.

Крім того, в сервісній зоні перед "Ягодином" для підтримання правопорядку, регулювання руху, підтримання правил безпеки дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки і громадського порядку прикордонники організовали взаємодію з підрозділами Національної поліції.

Тож Держприкордонслужба просить учасників міжнародного руху під час прямування у зазначеному напрямку взяти цю інформацію до уваги або скористатися для перетину кордону іншими пунктами пропуску.

Надрукувати
мітки:
коментарів