Поділитись:

Волиняни у кущах і на узбіччях "знаходять" сигарети без акцизів

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 10:22

Волинські митники за порушення митних правил притягують до відповідальності не тільки в пунктах пропуску.

Про це заявив начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький, – інформує прес-служба Волинської митниці ДФС.

Податковий кодекс України встановлює правило, за яким наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці алкогольного напою та пачці тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України і продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів.

Управління протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС у жовтні склало кілька протоколів за матеріалами щодо затримання та вилучення у Волинській області цигарок іноземного виробництва без марок акцизного податку України.

Для прикладу, громадянин Б., з автомобіля якого поліція вилучила 300 пачок цигарок "Marvel" та 500 пачок цигарок "Квін" пояснював, що знайшов цей крам на узбіччі ґрунтової дороги. Громадянка Ж. доводила, що 190 пачок "Marvel" знайшла в кущах біля свого будинку. Громадянин С. розповів, що 500 пачок тютюнових виробів "Минск Super Slims" його
дружина придбала у незнайомки на базарі. 24 жовтня в результаті спільного спеціального заходу правоохоронців на дорозі М-07 з автомобіля громадянина Ч. було вилучено 5,5 тисяч пачок цигарок іноземного виробництва на загальну суму 83 200 грн без марок акцизного податку.

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький пояснює, що за порушення митних правил притягують до відповідальності не тільки в пунктах пропуску. Законодавство України визначає описані дії громадян як "зберігання, перевезення чи придбання товарів, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю".

Санкції статті 484 Митного Кодексу України – штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару або конфіскація цього товару.

Надрукувати
мітки:
коментарів