Поділитись:

Громади Волині створять банк ідей

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 16:48

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар "Етапи підготовки проектів розвитку", під час якого представники волинських громад вирішили створити банк ідей.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

Експерт із регіонального розвитку Петро Гоцалюк розповів, що, окрім, об'єднання громад, важливим є міжмуніципальне співробітництво громад. На його думку, громади можуть співпрацювати і, приміром, разом створювати веломаршрути для подорожей.

Під час заходу обговорили управління проектним циклом, проекти регіонального розвитку, які актуальні для громад Луцького району, розробку проектів тощо.

Також проектні та інвестиційні менеджери громад вирішили створити банк ідей, де можна акумулювати думки про майбутні проекти для громад. Представники громад дізналися про важливість статистики на етапі підготовки написання проектів, обґрунтування певної потреби для громади, співфінансування тощо.

Під час семінару спікери наголосили, що терміни під час реалізації проектів є категоричними, а донори не люблять пустослів'я у звітах. Не оминули під час семінару і теми раптових перевірок від донорів, візуалізації та уникнення так званих подвоєних проектів.

У підсумку проектні та інвестиційні менеджери домовилися про співпрацю і затвердили теми про можливих майбутніх проектів, які б могли реалізувати кілька громад. Йдеться про створення сільськогосподарських кооперативів, кластерів, розвиток сфери культури в ОТГ тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів