Поділитись:

Гнідавський цукровий завод витратить 15 мільйонів євро на модернізацію

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 15:43
Гнідавський цукровий завод витратить 15 мільйонів євро на модернізацію

В рамках реалізації програми збільшення потужностей Гнідавський цукровий завод придбає три установки на загальну суму 15 млн євро. Для цього була розроблена спеціальна програма, яку планують реалізувати упродовж 5 років.

Про це повідомляє Національний Промисловий Портал.

Зазначається, що в 2017 році будуть закуплені пресувальні установки для віджиму жому, які дозволять поліпшити показники виробництва.

"Зараз жом віджимається до 12-13 % сухих речовин, а з встановленням зазначених пресів жом буде віджиматися до 27 %. Для зберігання цього продукту будуть побудовані спеціальні склади. За рахунок того, що він буде сухим і не контактуватиме з навколишнім середовищем, його можна буде постачати селянам протягом року. З іншого боку, жом буде використовуватися для виготовлення кормів для великої рогатої худоби, а також для вироблення енергії на біореакторі", – йдеться в повідомленні.

Наступний напрямок – це дефекат, який теж планується переробляти відповідно до європейських стандартів.

"Для цього будуть придбані та встановлені молекулярні преси, які дозволять очищати відходи виробництва цукрових буряків, а в підсумку завод отримає цінне добриво", – йдеться в повідомленні.

Останнім етапом реалізації програми буде очищення води, якою миють цукровий буряк. Для цього буде придбана спеціальна установка. Після цього вода буде надходити назад на виробництво.

Надрукувати
мітки:
коментарів