Поділитись:

Фірма Мартиняка оскаржує перемогу в тендері компанії Порошенка

Понеділок, 30 жовтня 2017, 15:50

9 жовтня тендерний комітет офіційно визнав переможцем тендеру на закупівлю семи тролейбусів для міста Хмельницький ДП АСЗ 1 "АТ "АК "Богдан Моторс" (Луцьк), відхиливши доступнішу пропозицію ТОВ "БКМ-Україна". Варто зауважити, що керівник ТОВ Руслан Спірін одночасно є директором у ТЗОВ "УКРАЇНСЬКІ ТОРГІВЕЛЬНІ МЕРЕЖІ" у відомій Агропромгрупі "Пан Курчак", засновником якої виступає депутат ВР Сергій Мартиняк. Підприємство позиціонує себе офіційним дилером білоруських тролейбусів виробництва "Белкоммунмаш".

Про це пише "Незалежний громадський портал".

Підставою відмови фірмі Мариняка став абзац 1 п.п.1 п.1 ст.30 Закону України "Про публічні закупівлі". Замість обґрунтування замовник обмежився цитуванням законодавства, проігнорувавши поширену практику у сфері публічних закупівель.

"Нас засмутив сертифікат відповідності щодо кількості місць. І, крім цього, ми знаємо, що там (на білоруських тролейбусах) стоять російські двигуни", – прокоментувала голова тендерного комітету і заступник директора КП "Хмельницькелектротранс" Оксана Вовк.

Своєю чергою ТОВ "БКМ-Україна" (Луцьк) оскаржує тендер із закупівлі цих тролейбусів. Відповідну скаргу 18 жовтня учасник торгів подав до Постійно діючої колегії Антимонопольного комітету України.

На думку луцької фірми, яка запропонувала кращу ціну, їй безпідставно відмовлено в укладанні договору. Натомість визнання переможцем тендера ДП АСЗ 1 "АТ "АК "Богдан Моторс" (Луцьк) "було здійснено з урахуванням особистого інтересу замовника".

Також підприємство-скаржник вбачає порушення, допущені комунальним підприємством "Хмельницькелектротранс" у недотриманні закону про публічні закупівлі. Зокрема, замовник не оприлюднив Протокол розкриття тендерних пропозицій в день їх розкриття, а зробив це через тиждень.

Окремо "БКМ-Україна" наголошує, що сертифікат відповідності УкрСЕПРО, який має підприємство, видало цього року Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Розгляд скарги в АМК запланований 7 листопада.

Варто зауважити, що і в "Богдан Моторс" було виявлено присутність "російського сліду". Тролейбус "Богдан" Т70117, який виробник заявив на тендер, "фарширується" деталями науково-технічного підприємства "Чергос" із Санкт-Петербургу.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ:

Надрукувати
мітки:
коментарів