Поділитись:

У Samsung створили ферму для видобутку криптовалюти зі старих смартфонів (фото)

Понеділок, 30 жовтня 2017, 21:30

Фахівцям створеного Samsung Electronics в 2013 році дослідницького підрозділу Creativity Lab або C-Lab прийшла в голову ідея створення своєрідної програми повторної переробки смартфонів.

Замість того, щоб розбирати їх на складові частини з метою вилучення цінних матеріалів для подальшого повторного використання, вони пропонують створювати на базі смартфонів ферми для видобутку криптовалюти, - пише "Радіо Максимум".

Як приклад, вони зібрали якраз таку ферму з 40 старих смартфонів Samsung Galaxy S5. Вона призначена для видобутку криптовалюти Bitcoin, курс якої 20 жовтня вперше перевищив позначку в 6 тисяч доларів. Про експеримент розповідає портал Motherboard.

У рамках ініціативи Galaxy Upcycling, покликаної дати друге життя старим смартфонам, фахівці не просто створили апаратну платформу, але й написали для неї програмне забезпечення, оптимізоване спеціально під видобуток криптовалюти.

До слова, ферма з восьми смартфонів Galaxy S5 може видобувати криптовалюту ефективніше, ніж ПК середнього рівня!

Автори проекту підійшли до експерименту з особливим ентузіазмом. Крім ферми вони створили незвичайну систему для моніторингу та догляду за акваріумом з рибками на базі смартфона Galaxy S3, переробили старий планшет Galaxy в ноутбук на базі ОС Ubuntu та створили пристрій біометричної аутентифікації на базі технології розпізнавання облич зі старого смартфона, виконаний у вигляді сови.

Звичайно ж, у світлі останніх тенденцій саме створення ферм здається найбільш привабливим способом використання старих смартфонів. Особливо з урахуванням того, що Samsung планує викласти все ПЗ, використане в рамках проекту, а також супутню документацію у відкритий доступ. Іншими словами, Samsung сам надасть всі інструменти для розблокування пристроїв з метою зміни ОС Android на інше програмне забезпечення, оптимізоване під майнінг криптовалюти. З великою впевненістю можна стверджувати, що після цього ціни на старі смартфони Galaxy точно виростуть.

У цієї ініціативи є свій сайт Github. Поки там є лише невеличке презентаційне відео. Коли саме відповідні напрацювання за проектом викладуть у відкритий доступ у Samsung не повідомляють, закликаючи стежити за оновленнями.

Надрукувати
мітки:
коментарів