Поділитись:

У Луцькраді дають втішні прогнози: місто більше не смердітиме

Вівторок, 31 жовтня 2017, 11:40
У Луцькраді дають втішні прогнози: місто більше не смердітиме

Будівництво господарсько-побутової каналізації у мікрорайоні Вересневе на завершальній стадії. Нині через дощі процес будівництва каналізації гальмується, оскільки вода затримується у резервуарах. Частина масиву вже під'єднана. Про це 31 жовтня під час оперативної наради повідомив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад. З його слів каналізація дасть можливість забрати усі стоки з мікрорайону і скинути їх у міську каналізацію, а не зливати їх на поля фільтрації заводу. Саме відсутність каналізації, зі слів радника міського голови Ігоря Поліщука, була однією з основних причин смороду, який турбував лучан останні місяці.

Поля мають площу 96 га та почали функціонувати з 1958 року. На них, крім безпосередньо відходів цукрового виробництва, скидалися господарсько-побутові стоки з мікрорайону Вересневе, з с. Гірка Полонка, інших прилеглих до міста сіл асенізаційним автотранспортом, оскільки очисні споруди в селах Луцького району або взагалі відсутні, або тривалий час несправні та не експлуатуються. Не виключено скидання на поля фільтрації і будь-яких рідких відходів невідомого походження. Обсяги нечистот на полях фільтрації, які не мають очисних споруд і не передбачені для цієї функції, накопичувались і, очевидно, досягли критичного рівня.

З березня 2017 року сюди почали скидати і відходи мелясної барди ТзОВ "Біопаливно-енергетична компанія", які прискорили ситуацію, і, на думку багатьох, спричинили бродіння рідких відходів, що і викликало неприємний запах.

Начальник відділу екології Анатолій Гламазда зазначив, що нині біоетанольний завод "Біопек" працює, а відходи його виробництва – мелясна барда (а це 300 – 350 тон за добу), не зливаються, як раніше, на поля фільтрації, а направляються в спеціальні резервуари на території цукрового заводу і звідти забираються сільськогосподарськими підприємствами для підживлення полів.

"Відсутність або дуже низька кількість звернень на 15-80 дає можливість з впевненістю сказати, що проблема ця вирішена. І коли буде побудова каналізація – це тиждень-два – вона буде вирішена остаточно", - зазначив Ігор Поліщук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Довідково:

Засновниками товариства з обмеженою відповідальністю "БІОПАЛИВНО-ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "БІО ПЕК") є Галькевич Ярослав Миколайович та Макара Євгеній Євгенович, які внесли до статутного фонду по 500 тисяч гривень. Основним видом діяльності є виробництво інших основних органічних хімічних речовин (основний). Керівник – Проник Юрій Петрович.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 вересня 2023
26 вересня 2023
23 вересня 2023
09 серпня 2023
31 травня 2023
06 липня 2022
16 грудня 2021
08:48
09 грудня 2021
03 серпня 2021
13:05