Поділитись:

Посадовців судитимуть за махінації із закупівлями для волинської шахти

Вівторок, 31 жовтня 2017, 16:32
Посадовців судитимуть за махінації із закупівлями для волинської шахти

На Волині судитимуть посадовців, які завдали державі шкоди на понад 500 тис. грн під час будівництва шахти "Нововолинська".

Керівник підприємства та головний інженер (він же – голова комітету з конкурсних торгів ДП) задля одержання ПАТ "Макіївський завод "ЛАЗЕР" майже 25 млн грн неправомірної вигоди, сплачених за машини й устаткування для гірничих робіт, у жовтні-листопаді 2015 року внесли у документацію щодо проведення відкритих торгів на закупівлю товарів завідомо неправдиву інформацію про необхідні характеристики предмета закупівлі, – інформує прес-служба прокуратури Волині.

Вчинивши усі дії, аби конкурс виграв "потрібне" підприємство, посадовці за державні кошти закупили у нього для будівництва шахти "Нововолинська" машини та устаткування, технічні характеристики яких не відповідали проекту будівництва шахти.

У подальшому ж, аби адаптувати придбану техніку та змонтувати закуплене устаткування у шахті, вони уклали додаткові угоди з Державним підприємством "УкрНДІпроект", яке виконало роботи із адаптації машин й устаткування для гірничих робіт та їх монтажу у шахті "Нововолинська". За ці роботи було додатково сплачено понад 588 тис. грн.

Незаконними діями посадовців державі завдано тяжких наслідків. Керівник та головний інженер державного підприємства невдовзі постануть перед судом, який і обере для них міру покарання.

Надрукувати
мітки:
коментарів