Поділитись:

Чат-бот допоможе чиновникам заповнювати е-декларації

Середа, 01 листопада 2017, 08:22

Громадська організація "Антикорупційний штаб" запустила чат-бота, який допоможе чиновникам заповнити е-декларації.

Бота назвали "Держслужбовець Тарас", – пише Економічна правда.

"Дуже багато декларацій містять дрібні помилки, які формально є порушенням вимог до заповнення електронних декларацій, але імовірніше, що це банальна неуважність або нерозуміння закону", – заявив аналітик ГО "Антикорупційний штаб" Антон Марчук.

Рік тому, протягом першої хвилі декларування, свої електронні декларації подали більше 100 000 посадовців. Чат-бот створений для того, щоб спростити процес подачі декларацій, оптимізувати час їх заповнення, а також зменшити кількість помилок у документі.

Повідомляється, що на сьогоднішній день кількість декларантів зросла в порівняння з першою хвилею до 700 тис осіб.

Поки "Держслужбовець Тарас" дозволяє перевірити, чи належите ви до суб'єктів декларування, але вже найближчим часом до функцій буде додана покрокова інструкція із заповнення е-декларації, а також ряд додаткових корисних порад.

Зокрема, чат-бот надсилатиме повідомлення з нагадуваннями про терміни подачі декларацій, шляхи отримання і уточнення інформації, необхідної для заповнення документу, тощо.

Чатбот створений на платформі https://storytellingbot.com/. Проект реалізується за підтримки Антикорупційної Ініціативи ЄС в Україні.

Нагадаємо, що 1 вересня 2016 року вважається офіційним початком роботи системи електронного декларування.

Надрукувати
мітки:
коментарів