Поділитись:

В Україні стартувало вирощування чорного часнику

Середа, 01 листопада 2017, 21:30

Вперше в Україні почала випускати чорний ферментований часник компанія "МР Гарлік" (Дніпро).

Такий незвичний часник виробляється відповідно до класичної азійської технології – методом природної ферментації в умовах високих температур і певної вологості, без додавання жодних барвників і хімічних речовин. За рахунок цукру й амінокислот, що виділяються за цей період, часник набуває чорного кольору, - пише "AgroTimes".

"МР Гарлік" використовує виключно вітчизняну сировину. Потужність виробництва становить понад 200 кг на місяць", - розповіла менеджер з продажів компанії Дар'я Мірзахметова.

Компанія отримала повне узгодження технічних умов на виробництво ферментованого часнику в Україні. Нині "МР Гарлік" постачає чорний часник ресторанам та під замовлення. У майбутньому ж планує вийти на торгові мережі, а також експортувати свою продукцію, зазначила Дар'я Мірзахметова.

Довідка:

Чорний ферментований часник має пряно-солодкий аромат. Він гіпоалергенний. Позитивно впливає на травну, кровоносну, серцево-судинну систему й на весь організм у цілому. Після ферментації в часнику значно зростає вміст антиоксидантів та фруктози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄДИНИЙ В УКРАЇНІ СОЛЯНИЙ СОМЕЛЬЄ ПРИВЕЗЛА ДО ЛУЦЬКА ЧОРНУ СІЛЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 лютого 2019
12 січня 2019
30 грудня 2018
29 грудня 2018
28 грудня 2018
26 грудня 2018
24 грудня 2018
18 грудня 2018
14 грудня 2018
12 грудня 2018
06 грудня 2018
05 грудня 2018