Поділитись:

Волинська облрада хоче звільнити начальника юстиції

Четвер, 02 листопада 2017, 10:45
Волинська облрада хоче звільнити начальника юстиції

До обласної ради звернулися кілька представників бізнесу Волині та громадських організацій щодо незаконного захоплення майна підприємств та землі.

Вони заявляють, що в цьому є підтримка головного територіального управління юстиції у Волинській області, яке через виконавчу службу сприяє "рейдерським" схемам, – інформує прес-служба облради.

В той же час головне управління через свої структурні підрозділи створює штучні проблеми для комунальних підприємств.

Яскравий приклад – складна ситуація, в яку потрапило ДКП "Луцьктепло". Цьогоріч підприємство не змогло виконати запланованих профілактичних та ремонтних робіт через те, що виконавча служба заблокувала його рахунки.

"Державні органи юстиції, які здійснюють наглядову функцію і є гарантами дотримання законності, навпаки повинні протидіяти рейдерським схемам та поглинанню підприємств. На Волині спостерігається інша ситуація, коли в догоду певним оліргахічним структурам, страждають інтереси чесного бізнесу, а у випадку з таким стратегічно важливим для соціальної сфери комунальним підприємством як "Луцьктепло", ми можемо впевнено говорити про загрозу інтересам всієї територіальної громади від рейдерських захоплень державних чиновників", – заявив радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов.

Він зареєстрував проект рішення Про звернення Волинської обласної ради до міністра юстиції України щодо діяльності Головного територіального управління юстиції у Волинській області. Пропонується рекомендувати Міністру юстиції Павлу Петренку розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика.

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
18:35
23 квітня 2024