Поділитись:

Відомо, як рахуватимуть бали при вступі до вишів

Четвер, 02 листопада 2017, 20:32
Відомо, як рахуватимуть бали при вступі до вишів

Як і під час цьогорічної вступної кампанії, наступного року остаточно конкурсний бал множитимуть на регіональний, галузевий, сільський та першочерговий коефіцієнти. Проте самі коефіцієнти змінено.

Про це розповів Єгор Стадний, освітній аналітик, – пише Експрес.

Для столичних вишів коефіцієнт залишається без змін – 1,00, а от новий – 1,04 запроваджують для вищих начальних закладів у Донецькій, Житомирській, Кіровоградській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Чернігівській областях, у переміщених закладах вищої освіти, 1,02 – в інших випадках.

Галузевий коефіцієнт становитиме не 1,03, а 1,02. І стосуватиметься поданих заяв не лише з пріоритетністю 1 на спеціальності, а й з пріорітетністю 2. Першочерговий коефіцієнт для вступників, які мають право на першочергове зарахування до вищих медичних і педагогічних навчальних закладів, дорівнюватиме не 1,10, а 1,05.

Сільський коефіцієнт передбачено для абітурієнтів, які зареєстровані у селах не менше двох років і здобули повну середню освіту в школі в селі. Цей коефіцієнт далі становитиме 1,02. Та для тих вступників, які обиратимуть спеціальність галузі знань "Аграрні науки та продовольство", він зросте до 1,05.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВСТУП-2018: КІЛЬКІСТЬ ЗАЯВ ДО ВИШІВ УРІЖУТЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів