Поділитись:

На зв'язку

П'ятниця, 03 листопада 2017, 07:40

Мало хто сьогодні уявляє життя без мобільного телефону. Спілкування в соцмережах, доступ до інтернету, фото- та відеозйомка, музика та й, власне, можливість розмовляти будь-де і будь-коли – плюси очевидні. Але не завжди.

Йдучи на роботу чи просто гуляючи містом, зверніть увагу на перехожих. Більшість із них розмовляють по телефону. Їх настільки поглинула бесіда, що дуже часто вони просто не помічають того, що відбувається навколо – чи наближається авто, чи хтось звертається із запитанням, чи комусь потрібна допомога... Телефон коло вуха (чи навушники) – і людина потрапляє в паралельну реальність, забуваючи про уважність і обережність.

Досить часто у ЗМІ з'являється інформація про те, що саме ґаджети стають причиною нещасних випадків – пішоходи втрачають пильність і потрапляють під колеса авто, ще страшніше – через гучну музику підлітки не чули наближення потяга, і, на жаль, трагічний фінал…

Закон передбачає штрафи для водіїв, які розмовляють за кермом, проте чомусь немає ніякої відповідальності для пішоходів, які посеред проїжджої частини "залипають" в телефоні чи так бурхливо розмовляють, що абсолютно не оцінюють ситуацію на дорозі. І пішохідний перехід – не гарантія безпеки. Погода, несправність авто або ж неадекватність водія – будь-що може бути загрозою.

Добре, що технічні можливості дозволяють нам бути завжди на зв'язку. Проте не варто втрачати зв'язку із реальністю. Особливо пішоходам. Особливо на дорозі.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів