Поділитись:

В Україні планують змінити процедуру "прописки"

П'ятниця, 03 листопада 2017, 10:54

У Міністерстві внутрішніх справ працюють над удосконаленням системи реєстрації місця проживання – її хочуть спростити.

Про це пвоідомляє прес-служба МВС України.

МВС прагне удосконалити систему реєстрації таким чином, щоб вона реально забезпечувала право кожного мешканця України на вільний вибір місця проживання та свободу пересування, а також гарантувала його виборчі права в тій місцевості, в якій він мешкає.

Заступник міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук зазначила, що Україною успадкована від радянської системи "прописки" фактично дозвільна система реєстрації місця проживання. Вона, з одного боку, створює для населення зайві перешкоди у реєстрації їх реального місця проживання, а, з іншого, ускладнює облік населення державою та ефективне функціонування усіх сфер державної політики, які орієнтуються на чисельність населення в тій чи іншій адміністративно-територіальній одиниці.

Удосконалення системи реєстрації місця проживання здійснюватиметься упродовж наступних двох років міжвідомчою робочою групою, зобов'язання про створення якої взяло на себе Міністерство внутрішніх справ. До складу робочої групи увійдуть фахівці та експерти МВС України, Мін'юсту, Центрвиборчкому, Мін'юсту, Мінсоцполітики, Служби розпорядника Державного реєстру виборців, Пенсійного Фонду України, Держстату, ДМС України, інших дотичних органів державної влади, міжнародних організацій, серед яких, Представництва Управління Верховного Комісара ООН в справах біженців та Міжнародної організації з міграції в Україні, а також неурядових організацій, які працюють в сфері захисту прав людини та міграції.

Кінцевим результатом такої спільної роботи державної влади, міжнародних партнерів та громадянського суспільства має стати спрощення реєстрації свого місця проживання для кожної людини, яка проживає в країні, задля полегшення її доступу до адміністративних та соціальних послуг, а також гарантування державою її прав.

Надрукувати
мітки:
коментарів