Поділитись:

Про громадянський рух "Свідомі" тепер знають німці (фото)

Неділя, 05 листопада 2017, 12:22
Про громадянський рух «Свідомі» тепер знають німці (фото)

Про громадянський рух «Свідомі» тепер знають німці (фото)

У рамках проекту "Демократичні фундаментальні цінності молодіжних культур у міжнародному порівнянні", що ініціюється німецькою стороною, днями в бібліотеці СНУ імені Лесі Українки відбулася зустріч студентського активу з делегацією, яка приїхала до Луцька.

До складу делегації, у кількості 29 осіб, увійшли: представники керівництва адміністрації краю, політики, представники релігійної громади, молоді політики та стажери, - повідомляють на сайті Лесиного університету.

Перед початком презентації про студентське самоврядування у виші до присутніх з вітальними словами звернулися заступник радника краю Ліппе Томас Енценсбергер та лектор Німецької служби академічних обмінів DAAD у Волинській області Андре Бьом. Також до організації та проведення зустрічі долучився Олександр Лазука – випускник СНУ імені Лесі Українки та наймолодший депутат Луцької міської ради.

Про громадянський рух «Свідомі» тепер знають німці (фото)

Про свої напрацювання та здобутки розповіли студентський декан факультету психології та соціології Богдана Барнась, магістрантка цього ж факультету, організатор та лідер руху "Свідомі" Христина Назар, голова первинної профспілкової організації студентів університету Вадим Курилюк.

Студенти – це одна з найактивніших ланок сучасного суспільства. Так, магістрантка факультету психології та соціології Христина Назар є одним із лідерів громадянського руху "Свідомі", який заснував депутат Луцькради Андрій Покровський. Саме про діяльність організації "Громадянський рух "СВІДОМІ"" й розповіла гостям Христина. Звичайно одним із пріоритетних напрямів діяльності цієї громадської організації є пошук молодих лідерів. Студентка поділилася результатами знакового для молоді проекту, який реалізовано цієї осені на базі СНУ імені Лесі Українки – "Школа лідерів – 2017".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РУХ ТА СВІДОМА ПОЗИЦІЯ: ЯК СТУДЕНТИ НАВЧАЛИСЯ У "ШКОЛІ ЛІДЕРА"

Вадим Курилюк розповів про засади функціонування профкому студентів, різноманітні культурні заходи, які організовує молодь власними зусиллями – Віденський бал, "Ніч у бібліотеці", "Просто посиденьки" й інше. Навів приклади, як активно відстоює свої права студентство й у відносинах з адміністрацією університету: умови проживання в гуртожитках, навчальне навантаження, хабарництво, плата за навчання та проживання в гуртожитках. Під час виступів від гостей з Німеччини лунало безліч запитань, що стосувалися як джерел фінансування, так і способу життя студентства.

Про громадянський рух «Свідомі» тепер знають німці (фото)

На завершення зустрічі заступник радника краю Ліппе Томас Енценсбергер подарував Христині Назар, Богдані Барнась та Вадимові Курилюку шарфи з емблемою краю Ліппе – червоною квіткою. Студенти ж СНУ імені Лесі Українки кожному членові німецької делегації вручили сувенірну продукцію своїх організацій.

Про громадянський рух «Свідомі» тепер знають німці (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 жовтня 2022
20:00
10 серпня 2022
19:30
04 серпня 2022
12:40
01 липня 2022
12:46
18 червня 2022
10:56
05 червня 2022
17:25
09 травня 2022
25 квітня 2022
23 лютого 2022