Поділитись:

Волинським закладам профтехосвіти виділять 15 мільйонів з держбюджету

Четвер, 25 лютого 2016, 13:46
Волинським закладам профтехосвіти виділять 15 мільйонів з держбюджету

Майже 15 мільйонів гривень спрямують із державного бюджету на для фінансування волинських училищ за умови підготовки на місцях освітньої програми.

Як стало відомо під час розширеного засідання колегії Волинської ОДА 25 лютого, з державного бюджету у регіони планують спрямувати дотацію у сумі 14,8 мільйона гривень на утримання профтехучилищ, пише Волинська правда.

Нагадаємо, що влада передала фінансування цих освітніх закладів на місця, тож тепер їх утримуватимуть із бюджету міст та областей.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик пояснив керівникам районів та міст, що є постанова Кабміну про виділення коштів, але є водночас податковий кодекс і процедура підписання відповідних документів, тому виділення грошей трохи затягнеться.

За словами губернатора, у районах можуть не перейматися про те, що коштів не буде. Як тільки процедурні питання у Кабміні вирішать, дотація одразу надійде на Волинь.

Водночас, наголошує Гунчик, постанова Кабміну передбачає підготовку обласної програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКІ ЗАКЛАДИ ПРОФТЕХОСВІТИ НЕ ВРЯТУЮТЬ НАВІТЬ ДЕРЖАВНІ КОШТИ

"Якщо на місцях думають, що кошти дадуть просто так, то такого не буде", наголосив Гунчик, закликаючи очільників районів та міст області проводити моніторинг по кількості та затребуваності фахівців та готуючи відповідні пропозиції до обласної освітньої програми.

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024