Поділитись:

Чи загрожує Луцьку епідемія кору

Середа, 08 листопада 2017, 11:03
Чи загрожує Луцьку епідемія кору

У Луцьку зареєстрували 8 ймовірних випадків захворювання на кір у загальноосвітній школі № 25.

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповіла міський педіатр Управління охорони здоров'я Світлана Ніколаєнко.

На сьогодні є спалах кору у загальноосвітній школі № 25 міста Луцька, зокрема зареєстровано 8 випадків.

Зі слів медика, поки діагноз виставлений клінічно, у пацієнтів взяли проби крові на вірусологічне обстеження, за результатами якого можна буде остаточно стверджувати, чи це кір.

"Клінічно ж усім виставлений діагноз кору. В основному, ці діти – учні одного класу", – зазначила Світлана Ніколаєнко.

Раніше повідомлялось про випадок захворювання на кір у загальноосвітній школі № 3. Проте вірусологічно цей діагноз не підтвердився.

Медик зазначила, що основним профілактичним заходом від захворювання на кір є вакцинація, яка проводиться дітям у 12 місяців, та ревакцинація – у 6 років.

"На сьогодні 92 % дітей щеплені від кору у 12 місяців. Але діти 6-7 років щеплені лише до 70 %. Окрім того, є дуже багато відмовників, зокрема і у школі № 25 є більше 100 людей відмовників", – розповіла педіатр.

До слова, усі учні, яким клінічно виставили діагноз кору, не мають профілактичних щеплень. Лише одна дитина має вакцинацію, проте у неї немає ревакцинації у 6 років.

Зі слів фахівця, карантинні заходи не передбачають закриття класів.

"Обмежується спілкування на масових заходах – відвідування кінотеатрів, спортивних заходів, де збираються багато учнів. Також здійснюється спостереження упродовж 21 дня – саме стільки триває інкубаційний період захворювання.

Остаточно говорити про випадки захворювання кору можна буде лише після отримання результатів вірусологічного обстеження, яке проводиться у Києві упродовж п'яти діб, тобто до кінця цього тижня.

Надрукувати
мітки:
коментарів