Поділитись:

Волинь закуповує вакцину від грипу

Середа, 08 листопада 2017, 13:55
Волинь закуповує вакцину від грипу

В Україні триває сезон захворюваності на грип. І хоча активність грипу залишається низькою (у жодній з областей епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРЗ не перевищений), саме час подбати про захист.

Регіони активно закуповують вакцини для профілактичних щеплень для груп ризику за кошти місцевого бюджету, – інформує прес-служба МОЗ.

У місті Дніпро вакцину придбали практично у всі Центри первинної медико-санітарної допомоги, а також Центри та медичні заклади в 14 населених пунктах області, зокрема райцентрах. Харківський район також забезпечив можливість щеплення у своїх медичних закладах. Ряд районних, міських та сільських Центрів первинної медико-санітарної допомоги у Полтавській, Волинській, Київській, Кіровоградській, Рівненській, Вінницькій, Запорізькій та Донецькій областях закупили вакцину, в їхньому числі – прифронтові Торецьк, Новогродівка, Добропілля. У Житомирській, Луганській, Миколаївській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Черкаській, Чернігівській, Чернівецькій, Одеській, Львівській областях вакцину замовили окремі медичні заклади.

Центри первинної медико-санітарної допомоги планують вакцинувати передусім медичних працівників, адже вони перебувають у постійному контакті з хворими, а також малозабезпечених пацієнтів з груп ризику.

Щеплення від грипу відбуваються за побажанням пацієнта або його батьків, у випадку неповнолітніх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКЦИНА ВІД ГРИПУ У ЛУЦЬКУ: ДЕ, КОЛИ І В ЯКУ ЦІНУ

Надрукувати
мітки:
коментарів