Поділитись:

Суд змусив "Приватбанк" з'їхати з ЛНТУ

Середа, 08 листопада 2017, 16:54

Публічне акціонерне товариство КБ "Приватбанк" повернуло Луцькому національному технічному університету приміщення вартістю понад 117 тис. грн.

Прокурори з'ясували, що з листопада 2013 року "Приватбанк" орендує частину навчально-лабораторного корпусу Луцького національного технічного університету. Унаслідок порушень, допущених під час передачі в оренду державного майна, приміщення навчального закладу передано для здійснення діяльності, не пов'язаної з навчальним процесом, – інформує прес-служба прокуратури Волині.

Згідно ж із вимогами Закону України "Про освіту", об'єкти освіти і науки можуть використовуватися (зокрема на умовах оренди) лише задля навчально-виховного процесу, відтак передача будь-яких приміщень закладів освіти в оренду суб'єктам господарювання для проведення господарської діяльності, не пов'язаної з наданням освітніх послуг, заборонена.

Суд визнав договір оренди на майбутнє недійсним та зобов'язав банк повернути приміщення площею 32,7 квадратних метрів Луцькому національному технічному університету.

Надрукувати
мітки:
коментарів