Поділитись:

Microsoft закриє можливість безкоштовного оновлення Windows

Четвер, 09 листопада 2017, 20:33

З 1 січня 2018 року оновитися до Windows 10 можна буде тільки заплативши мінімум 119 доларів.

Про це повідомляє Ain.ua.

Під час запуску останньої версії Windows Microsoft пропонувала всім оновити старі системи, включаючи Windows 7 і 8, до Windows 10. Так компанія сподівалася збільшити частку ринку Windows 10, яка стане останнім окремим коробочним релізом. У липні 2016 року цю можливість закрили для більшості користувачів, але для людей з обмеженим можливостями пропозиція діяла безстроково. Тепер Microsoft встановила кінцевий термін і для них.

Ті, хто користується "допоміжними технологіями" на кшталт екранної лупи, читання тексту голосом і екранної клавіатури, можуть зробити безкоштовний апгрейд до 31 грудня 2017 року. Такі функції створені, щоб надати додаткову доступність для людей з фізичними або когнітивними порушеннями і інвалідністю, стверджується на сайті Microsoft. Але при оновленні компанія не перевіряє, чи дійсно користувач потребує таких технологій.

Щоб оновити Windows 7 SP 1 або Windows 8.1 до останньої версії, потрібно перейти на наступну сторінку, клікнути на кнопку Upgrade Now і запустити програму встановлення. Потім необхідно слідувати підказкам інсталятора та отримати Windows 10.

"Ми продовжили безкоштовне оновлення для тих, хто використовує допоміжні технології. Але це не означає, що такий спосіб – обхідний шлях для людей, які не використовують такі технології і пропустили дедлайн безкоштовного пропозиції", – зазначили в Microsoft.

Починаючи з 1 січня, всім користувачам доведеться заплатити за версію Windows 10 Home Edition 119 доларів США, а за Pro – 199 доларів США.

Надрукувати
мітки:
коментарів