Поділитись:

Більшість депутатів Прилуцької сільради бойкотуватимуть роботу сесії

Четвер, 09 листопада 2017, 19:05
Більшість депутатів Прилуцької сільради бойкотуватимуть роботу сесії

Більшість депутатів Прилуцької сільської ради, а саме 8 з 14, не будуть брати участі у голосуванні на засіданнях сільської ради, доки сільський голова Прилуцького Валентин Арчибасов не перегляне своє рішення щодо ветування процесу об'єднання з Луцьком. Кажуть, що приходитимуть на сесії, але не голосуватимуть. Використати інший спосіб, а саме знайти 2/3 голосів для подолання вето, депутати, схоже не зможуть використати, бо немає порозуміння з колегами. Для того, щоб висловити недовіру сільському голові, також немає голосів.

Про це йшлося у четвер, 9 листопада, в Луцьку під час прес-конференції за участі депутатів Прилуцької сільської ради з групи "Воля громади".

Нагадаємо, що 4 жовтня голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов вдруге наклав вето на рішення депутатського корпусу про об'єднання з Луцьком.13 жовтня на позачерговій сесії Прилуцької сільської ради депутати спробували подолати вето, але це їм не вдалося через брак голосів. Тоді сільський голова нарікав на невиконання угод про співпрацю.

Натомість депутат Прилуцької сільської ради Петро Сущук каже, що Прилуцька сільрада сама не виконує частину вимог угоди, що гальмує подальше виконання договорів. А решта умов угод, які можливі до виконання, виконуються і претензій у депутатського корпусу немає. Заступник міського голови Луцька Костянтин Петрочук каже, що угоди були проміжною ланкою до об'єднання, тож місто виконує умови угоди. Депутат Луцькради Анна Мовяк вказала, що практично усі пункти угод виконанні. Втім, зазначила, що розуміння є зі сторони депутатських корпусів обох громад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: ДЛЯ ГОЛОВИ ПРИЛУЦЬКОЇ СІЛЬРАДИ НЕ ЗНАЙШЛИ АРГУМЕНТІВ

Запрошений на прес-конференцію також був сільський голова Прилуцького Валентин Арчибасов, як запевнили організатори, але він не прийшов.

Депутат Прилуцької сільської ради Людмила Гмитронь зазначила, що процес об'єднання з сусідніми громадами триває не перший місяць. Були переговори щодо об'єднання з Липинською, Жидичинською, Ківерцівською громадами. Втім, зрештою, вирішили співпрацювати з Луцьком, відтак були підписані угоди про співпрацю.

При цьому, як зазначила Гмитронь, цей процес відбувався без належного обговорення з громадою. Вона каже, що триває дезінформація серед населення. Мовляв, одразу після об'єднання місто забере сільські землі.

"Ніхто не розказує, що зміниться в кращу сторону для людей", - зазначила депутат. Її думку підтримав депутат Прилуцької сільради Петро Сущук, який каже, що сільський голова Валентин Арчибасов так і не організував зустрічі громади та експертів для роз'яснень нюансів реформи.

Надрукувати
мітки:
коментарів