Поділитись:

Німці готові будувати житло для переселенців на Волині

П'ятниця, 10 листопада 2017, 11:23

Громадські активісти звернулися в обласну раду, аби їм надали земельну ділянку для будівництва. З їхніх слів, вони знайшли іноземного донора, який готовий звести житло для переселенців.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 9 листопада, – інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Голова громадської організації "Схід Фенікс" Світлана Бондаренко каже, що будувати житло для переселенців готовий німецький банк "KFW".

Інвестори можуть звести багатоповерхівку чи одноосібні будинки. У нас є 10 сімей, які зараз у складних обставинах, інші більш-менш облаштувалися. Якщо нам усе ж дадуть місце для будівництва, то ми готові, окрім житла для переселенців, збудувати 5 будинків для волинських воїнів АТО", – зазначилаСвітлана Бондаренко.

Та додала, що подібні проекти щодо будівництва соціального житла вже реалізували у Львівській, Дніпропетровській, Полтавській областях.

Пораду громадським активістам дав член комісії Михайло Імберовський.

"Зверніться у спілку АТОвців, аби вони поговорили зі своїми бійцями. Бо ж є ті, хто отримав землі, але немає коштів будуватися. Якщо кілька АТОвців об'єднаються, то зможуть вам надати місце для будівництва. Натомість воїни АТО отримають від вас безплатно помешкання. Це буде вигідна домовленість", – запропонував депутат.

Зауважимо, що на Волині є 2947 переселенців, більшість з яких повертатися у старі домівки не планують.

Надрукувати
мітки:
коментарів