Поділитись:

Кір у Луцьку: у ЗОШ № 25 вакцинуватимуть дітей

П'ятниця, 10 листопада 2017, 12:03
Кір у Луцьку: у ЗОШ № 25 вакцинуватимуть дітей

Станом на 09 листопада у Луцьку зареєстровано 11 випадків захворювань на кір (10 випадків у комунальному закладі "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 25" та 1 випадок у "Луцький навчально виховний комплекс ЗОШ І-ІІ ст.№ 7- природничий ліцей").

Про це повідомляє Управління охорони здоров'я Луцької міської ради.

У цих закладах проведено комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі кору.

Серед 11 дітей, які захворіли на кір, 7 дітей не щеплені і є відмовниками від усіх видів вакцинації; 2 дітей не мають другої вакцинації у 6 років.

Відповідно до наказу МОЗ України від 11.09.2017 року № 1082 "Інструкція щодо організації та проведення додаткових заходів з імунізації серед дитячого населення віком від 12 місяців до 8 років 11 місяців 29 днів", усім контактним не щепленим дітям у вогнищі інфекції кору необхідно провести вакцинацію якомога раніше, що забезпечить імунітет на майбутнє.

Тож 10 листопада 2017 року у школі № 25 буде розгорнутий тимчасовий пункт щеплень для проведення вакцинації від кору усім не щепленим дітям (вакцина " Пріорікс" Бельгія).

Медики звертаються до батьків учнів ЗОШ № 25, аби вони привели дітей в медичний кабінет школи 10 листопада 2017 року для проведення вакцинації від кору.

Батькам дітей, які відвідують заклади загальної середньої та дошкільної освіти та підлягають вакцинації від кору, необхідно звертатися у відділення профілактичних оглядів дітей комунального закладу "Луцька міська дитяча поліклініка" (пр. Волі, 3а, 5-й поверх).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИ ЗАГРОЖУЄ ЛУЦЬКУ ЕПІДЕМІЯ КОРУ

Надрукувати
мітки:
коментарів