Поділитись:

Новий iPhone не зацікавив українців

П'ятниця, 10 листопада 2017, 21:26
Старт продажів нового смартфона iPhone 8 в Україні виявився досить "млявим". За даними рітейлерів, перший вікенд показав, що до нового "айфону" українці поставилися досить прохолодно, при цьому продовжуючи активно купувати попередні моделі телефонів від Apple.

Офіційні продажі iPhone 8 стартували в Україні 27 жовтня і за перший вікенд було викуплено понад тисячу цих телефонів. При цьому, попередня модель – iPhone 7, – торік продавалася на порядок активніше, – пише Еспресо.

Аналітики вказують, що найбільшим попитом користувалася найдешевша модель серед "вісімок". Купити Apple iPhone 8 64GB на MOYO.ua побажали близько 90% українців, які оформили попереднє замовлення.

Ціна цієї моделі у офіційних дилерів становить 25 499 гривень. При цьому смартфон Apple iPhone 8 256GB доступний вже за 31 999 грн.

На думку аналітиків, знижений попит на iPhone 8 обумовлений анонсом більш просунутої моделі – Apple iPhone X. Цей смартфон з'явиться у продажу пізніше і фанати бренду, які очікували новинок від Apple, могли віддати перевагу саме цій моделі.

За даними компанії GfK Ukraine, в Україні популярність "айфонів" росте з року в рік. Просідання продажів відзначалося лише в 2015 році, коли ринок неоднозначно сприйняв вихід iPhone 6 і iPhone 6s.

Тоді частка продажів Apple в нашій країні знизилася з 7,6% в 2014 році до 6,3% в 2015 році. При цьому в поточному році ринкова частка цієї компанії зросла до 9,3% і, якщо продажу iPhone X компенсують низький попит на iPhone 8, популярність "айфонів" в Україні може навіть збільшитися.

Надрукувати
мітки:
коментарів