Поділитись:

Українці почали брати більше кредитів

П'ятниця, 10 листопада 2017, 17:13

У Нацбанку заявивили про активізацію кредитування як бізнесу, так і населення.

У ІІІ кварталі гривневі корпоративні кредити збільшилися на 4,8% – понад 20 млрд грн. Раніше зростання кредитів у гривні було здебільшого наслідком реструктуризації старих валютних кредитів. Однак у ІІІ кварталі банки надавали нові короткі кредити стратегічним підприємствам та компаніям з іноземними інвестиціями, – пише Gazeta.ua.

Бізнес-кредитування наростили усі групи банків, крім Приватбанку. Роздрібне – усі групи без винятку. У цілому роздрібні кредити у гривні в ІІІ кварталі виросли на 9,5% – 7,8 млрд грн.

У Нацбанку додають, що за умови відсутності значних негативних шоків фінустанови пришвидшать кредитування бізнесу, активніше видаватимуть кредити для населення.

За даними приплив гривневих вкладів населення до банків уповільнився. У той час приплив коштів корпорацій навпаки пришвидшився.

"Кошти бізнесу в банках зростали переважно в формі залишків на валютних рахунках, що їх поповнювали надходження на користь експортерів. Приплив гривневих вкладів домогосподарств уповільнився з 9 та 16,1 млрд грн у І та ІІ кварталах до 0,7 млрд грн у ІІI кварталі поточного року", – зауважують експерти.

За підсумками трьох кварталів 2017 року чистий прибуток банківської системи становить 1,41 млрд грн. Збільшенню прибутковості сектору сприяло суттєве зменшення у третьому кварталі відрахувань банками до резервів – 6,18 млрд грн. Це вдвічі менше від аналогічного показника за другий квартал поточного року.

Надрукувати
мітки:
коментарів