Поділитись:

Мін'юст хоче позбавити неплатників аліментів права керувати автомобілем

П'ятниця, 10 листопада 2017, 14:14
Мін'юст хоче позбавити неплатників аліментів права керувати автомобілем

Держава має запровадити значно дієвіші заходи впливу на батьків, які відмовляються платити аліменти. Їх мають позбавити права керувати автомобілем, виїжджати за кордон, користуватися зброєю.

Про це заявив Міністр юстиції Павло Петренко, – пише Урядовий портал.

"Сотні тисяч дітей, які виховуються в неповних сім'ях, страждають від безвідповідальності і байдужості дорослих. Фактично для країни вже стало нормою, коли один з батьків, які не проживають разом, ухиляється від виконання своїх батьківських обов'язків. Цифри вражають. Нині в органах виконавчої служби 540 тисяч проваджень про стягнення аліментів. Тобто майже кожен п'ятий з майже 3 млн маленьких українців, які мають отримувати аліменти, не отримують гарантоване законом фінансове забезпечення", – наголосив очільник Мін'юсту.

Він зауважив, що подбати про малюків, які залишилися без підтримки одного з батьків, є завданням кожного громадянина. І найбільшою мірою це стосується чиновників, які здатні змінити ситуацію на законодавчому рівні.

Міністр юстиції зазначив, що у запропонованому на розгляд громадськості законопроекті запропоновані зміни, які запровадять жорсткі, але дієві заходи:

  • заборона виїзду за кордон до повного погашення боргів зі сплати аліментів;
  • заборона керувати автомобілем;
  • заборона користуватися зброєю та полювати;
  • 240 годин суспільно-корисних робіт на користь місцевої громади з направленням коштів на рахунок дитини (може застосовуватися багаторазово – до погашення заборгованості);
  • скасування авансових платежів та зборів для батьків, які подають відповідний позов до суду;
  • запровадження ефективних механізмів кримінального переслідування злісних неплатників аліментів.

Надрукувати
мітки:
коментарів