Поділитись:

Кіно у Луцьку: дивне "Вбивство у "Східному експресі" (рецензія)

Субота, 11 листопада 2017, 11:05
Кіно у Луцьку: дивне

"Байдикування – це мистецтво", – слова містера Бука, одного з персонажів нового фільму британського режисера та актора Кеннета Брани "Вбивство у "Східному експресі".

Перегляд четвертої екранізації однойменного роману Агати Крісті, зарекомендував себе, як доволі дивний спосіб провести свій час.

Здавалося б, що безкоштовний візит на прем'єру тижня в сучасному кінотеатрі, за який тобі ще й заплатять як рецензенту, – ідеальний варіант биття байдиків.

Щоправда, таке байдикування ніколи не стане мистецтвом, якщо фільм не приноситиме достатнього задоволення. "Вбивство у "Східному експресі" з цим завданням не впоралося.

Згідно сюжету, дія розпочинається в 30-ті роки минулого століття у Єрусалимі. Всесвітньо відомий детектив Еркюль Пуаро розплутує чергову справу. Він запобігає початку міжконфесійної війни та вирушає до Стамбулу, де на нього чекає омріяний відпочинок.

Проте життя вносить свої корективи, і Пуаро змушений пересісти на "Східний експрес", який доправить його до Лондона.

Купе в потязі заповнені абсолютно різними людьми, серед яких особливо виділяється персонаж Джонні Деппа - антиквар Ретчетт. Це чоловік з темним минулим, який справляє досить гнітюче враження. Він не подобається нікому. У підсумку його знаходять мертвим у вагоні.

Звісно, буде неймовірним хамством назвати стрічку Кеннета Брани жахливою чи зовсім невдалою. Проте британській режисер, який також зіграв роль Пуаро, не зміг правильним чином синхронізувати режирське бачення зі сценарієм. Він не зумів скористатися величезним потенціалом зіркового акторського складу та зробив свій новий фільм "прохідним" і зовсім не вишуканим.

Оцінка: 6 з 10.

Рубрика "Кіно у Луцьку" виходить за підтримки наших партнерів РЦ "Промінь" та кінотеатру "Multiplex".

Надрукувати
мітки:
коментарів