Поділитись:

Семінар для бізнесменів у Луцьку: як взаємодіяти із органами контролю*

Понеділок, 13 листопада 2017, 12:30

Лучан запрошують на семінар, на якому розкажуть про те, як реагувати, коли надійшов запит від органу контролю.

Захід відбудеться 6 грудня і триватиме з 16:30 дод 19:30.

"Неминучі дві речі – смерть та податки", – іронія Бенджаміна Франкліна сьогодні дуже актуальна.

Запити фіскального органу до платника податку щодо отримання пояснень та їх документальних підтверджень – найбільш розповсюджена форма податкового контролю. Втім існує важливе "АЛЕ": подібне право фіскального органу кореспондується з обов'язком платника надати відповідні виключно за умови його реалізації контролюючим органом у порядку та на підставах, передбачених законодавством. Отже, вимагати будь-які документи фіскальний орган може тільки у випадках, передбачених Податковим кодексом. Як реагувати на запит контролюючого органу: давати чи відмовити у наданні? Якою є відповідальність та наслідки для платника податків? Про алгоритм дій та практику взаємовідносин із контролюючими органами щодо запитів детально розкажуть на семінарі.

Цільова аудиторія

  • Керівники і власники малого бізнесу
  • Керівники підрозділів з не менш як 3-ма особами в підпорядкуванні
  • Представники підприємств в регіоні чи керівники відокремлених підрозділів
  • Фінансова служба
  • Бухгалтери
  • Стартап-підприємці

План заходу

ВИДИ ЗАПИТІВ ТА ЇХ ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ. Порядок реалізації контролюючим органом права на отримання документів та інформації у розрізі виконуємих функцій та повноважень.

НЕДОЛІКИ ОФОРМЛЕННЯ ЗАПИТУ ЯК ПІДСТАВА ДЛЯ ВІДМОВИ. Підстави та порядок оформлення запитів контролюючим органом поза межами перевірок. Типові недоліки оформлення запитів контролюючими органами.

ЗАПИТ ПРО НАДАННЯ КОПІЙ ДОКУМЕНТІВ ПІД ЧАС ПЕРЕВІРКИ. Законодавчі обмеження права вимоги контролюючого органу копій документів під час перевірки. Форма та порядок офорлення запиту про надання копій документів під час перевірки.

АЛГОРИТМ ДІЙ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ У РАЗІ ОТРИМАННЯ ЗАПИТУ: НАСЛІДКИ У РАЗІ ВІДМОВИ. Критерії правової оцінки запиту та визначення кола ризиків. Перелік наслідків для платника у разі відмови у задоволенні запиту контролюючого органу: підстави та порядок йомовірності їх настання. Спосіб та порядок реалізації платником обраного рішення щодо відповіді на запит контролюючого органу.

Таймінг

  • 16:30 – 16:45 – вітальна кава, реєстрація учасників
  • 16:45 – 17:55 – семінар, частина І
  • 17:55 – 18:15 – кава-перерва
  • 18:15 – 19:30 – семінар, частина ІІ

Експерт заходу

Ірина Олейник – адвокат, керуючий партнер ТОВ ІЮК АСКОЛЬД. Досвід практичної діяльності по спеціальності з 2002 року. У 2008 році отримала свідоцтво про право заняття адвокатською діяльністю. Спеціалізація: господарське право, податкове та митне право, корпоративне право, трудове право, судовий арбітраж.

Реєстрація учасників

За номером телефону +38 068 286-5943 (Олександра Хоптова). Ціна входу – 800 грн.Рекомендують мати зі собою візитні картки. Рекомендований дрес-код – business casual, офіційно-діловий, діловий вільний. Просять завітати на захід за 10 хвилин до його початку, щоб мати кращу можливість налагодження ділових контактів.

Надрукувати
мітки:
коментарів