Поділитись:

Що знають лучани про сучасний етикет?

Вівторок, 14 листопада 2017, 07:40

Головне правило сучасного етикету, при якому розумієш що тебе поважають, це жест витягування з вух навушників. Якщо з вами розмовляють, а в одному вусі стирчить навушник, вітаю вас поважають на 50%.

Етика в сучасному світі трохи "стерлася", в деяких випадках жінки з чоловіками помінялися ролями, а в деяких ігноруються елементарні правила, яких навчали з дитинства.

А ви знали, що чоловік по вулиці повинен іти ліворуч від дами. Праворуч можуть йти тільки військовослужбовці, які мають бути готовими віддати військове вітання. А щоб підпалити цигарку і закурити в присутності жінки, чоловік має питати її дозволу. Покажіть мені таких чоловіків у нашому 2017-му, їх терміново треба записати до якоїсь "Червоної книги".

У ліфт не прийнято пропускати даму, першим має зайти чоловік. А все тому, що ліфт – це небезпечний "вид транспорту" і першою на собі все має перевірити сильна частина людства, а слабша опісля зайти на своїх каблучках.

Здається, де-не-де, ще пам'ятають, що поступатися місцем у громадському транспорті людям похилого віку – це знак гарних манер. Проте етичні норми говорять, що чоловікові взагалі не варто ніде сідати, якщо стоїть дама будь-якого віку. Ох, на цьому пункті мені згадалися луцькі маршрутки, де хто першим сів, той молодець, "бе-бе-бе". Тут роблю акцент на тому, що старшим людям переважно місце дають усі.

Що стосується запрошень на зустрічі, то це має бути особисто віч-на-віч. Але з такою перевагою сучасності як месенджер це робити значно простіше. Ми ж не можемо запросити людину на зустріч в месенджері, аби зустрітися вживу і вже віч-на-віч запросити на зустріч. Щось тут надто складно!

Говорячи про гаджети, то сповіщення на тих не варто переглядати не власникам пристроїв. Це ж можна прирівняти до листів. А чужі листи читати не-мож-на!

Є ще багато норм етикету, які видозмінилися, проте всі вони побудовані на принципах поваги. Тож не варто ними нехтувати. Можливо те, що ви не триматимете руки в кишенях під час розмови відрекомендує вас як інтелігентну людину і вам дозволять закурити в присутності дами =)

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів