Поділитись:

Грип в Україні: чого очікувати (інфографіка)

Вівторок, 14 листопада 2017, 10:12
Грип в Україні: чого очікувати (інфографіка)

Грип в Україні: чого очікувати (інфографіка)

В епідсезоні 2017/2018 захворюваність на грип буде вищою за минулорічну: за оцінками медиків, перехворіють близько 7 мільйонів людей.

Про це повідомляє "Слово і Діло".

За даними МОЗ, зараз найбільшу небезпеку становить вірус штаму А "Мічиган", вперше зареєстрований у 2015 році в Мексиці. В Україну він потрапив ще минулого року, але циркулював на низькому рівні й кількість хворих не перевалила за епідемічний поріг.

Однак на цей сезон прогнози лікарів не надто оптимістичні – на їхню думку, сезонної епідемії "Мічигану" уникнути не вдасться.

За спостереженнями медиків, у країнах, які вже пережили епідемії цього штаму грипу в минулих сезонах, найчастіше вірус вражав маленьких дітей, вагітних і літніх людей. Лікарі прогнозують низьку смертність від "Мічигану", однак протікатиме у хворих він важче, ніж грип уже знайомих українцям штамів "Гонконг" і "Брісбен", до яких виробився імунітет.

Найсильніше ризикують отримати ускладнення від нового вірусу люди з низкою важких хронічних захворювань, наприклад, пневмонією, серозним менінгітом або енцефалітом.

Симптоми "Мічигану" у хворих будуть класичними для грипу: висока температура, озноб, біль у м'язах і кістках, втома й сонливість, кашель, спітніння й відсутність апетиту разом із підвищеною сухістю слизових оболонок.

Також у сезоні 2017/2018 в Україні продовжать циркулювати штами А "Гонконг" і В "Брісбен": епідемії вони не викличуть через наявність у населення імунітету. При цьому "Гонконг", який вперше "відловили" в 2014 році, протікає важче за "Брісбен" і становить певну небезпеку для дітей, вагітних і людей похилого віку.

Детальніше про кожен зі штамів – на інфографіці.

Грип в Україні: чого очікувати (інфографіка)

Надрукувати
мітки:
коментарів